Ψαρονέφρι

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

Ψαρονέφρι
ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΟΥΕΛΙΓΚΤΟΝ ΜΕ ΡΑΓΟΥ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό ψαρονέφρι
200 γρ. στήθος κοτόπουλου
100 ml. κρέμα γάλακτος
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 πακέτο σφολιάτα
300 γρ. άγρια μανιτάρια
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
1/3 της κούπας κρασί κόκκινο
Ζωμό λαχανικών
Λίγο μαϊντανό
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση
1.Παίρνουμε το ψαρονέφρι και το αλατοπιπερώνουμε.
2.Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομματάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος. Τα αλέθουμε πάρα πολύ καλά.
3.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψαρονέφρι να πάρει απ’ όλες τις πλευρές χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
4.Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τον κιμά από το κοτόπουλο που έχουμε κάνει.
5.Τοποθετούμε στη μέση το ψαρονέφρι μας και τυλίγουμε ρολό. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και βάζουμε προσεχτικά το ρολό. Ψήνουμε στους 180οC, για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
6.Στο ίδιο το τηγάνι που κάναμε το κρέας, ρίχνουμε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασί και τον ζωμό λαχανικών. Το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας και σερβίρουμε.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης