Πακέτο από κινέζικο λάχανο

Μαγειρική Ορεκτικά

Πακέτο από κινέζικο λάχανο
ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΡΑΜΙ ΔΡΑΜΑΣ

Υλικά για 4 άτομα
1 κινέζικο λάχανο
200 γρ. μανιτάρια ινοϊκι
200 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 πράσο
1 καρότο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
30 γρ. πέντε μπαχαρικών
10 γρ. κάρυ
10 γρ. κουρκουμά
10 ml. σησαμέλαιο
10 ml. λευκό κρασί
200 γρ. παστράμι

Εκτέλεση
1.Σε ζεστό νερό βουτάμε για μερικά δευτερόλεπτα το μαρούλι και αμέσως σε παγωμένο νερό.
2.Κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια το παστράμι και τα λαχανικά.
3.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο και σοτάρουμε πρώτα το παστράμι και μετά τα λαχανικά. Κατά τη διάρκεια, ρίχνουμε μέσα το μείγμα πέντε μπαχαρικών, το κάρυ, τον κουρκουμά, το σησαμέλαιο και το κρασί. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το στραγγίζουμε. Κρατάμε τον ζωμό.
4.Γεμίζουμε το κινέζικο λάχανο, όπως τους λαχανοντολμάδες και τους τυλίγουμε.
5.Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας τα φύλλα που δεν μας χρειάζονται και τοποθετούμε τα γεμιστά με το κινέζικο λάχανο που ετοιμάσαμε.
6.Στερεώνουμε από πάνω με ένα πιάτο για να μην δια-λυθούν με το βράσιμο και ρίχνουμε τον ζωμό που κρατήσαμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφού πάρει μια βράση αφήνουμε για πέντε λεπτά και μετά το σβήνουμε.
7.Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, σερβίρουμε και από πάνω ρίχνουμε τον ζωμό που τα βράσαμε.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης