Πίτα θαλασσινών

Πίτα θαλασσινών

Υλικά
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
500 γρ. γαρίδες
150 γρ. φέτα
½ φλιτζάνι ρύζι Αρμπόριο
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
60 γρ. ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε ζάρια.

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ώσπου να μαραθούν. Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες αφού τις έχουμε ψιλοκόψει. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

4. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτα, το ρύζι και τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να δέσουν.

5. Στην συνέχεια βάζουμε τις γαρίδες στα λαχανικά και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί. Μετά προσθέτουμε τη φέτα και το μαϊντανό.

6. Όταν κρυώσει το μείγμα κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας στο μέγεθος που θέλουμε, προσθέτουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 12 λεπτά.

8. Σερβίρουμε αμέσως για να είναι ζεστή.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης