Τυρί πανέ με μαρμελάδα σύκο

Μαγειρική Ορεκτικά

Υλικά για 2 άτομα
4 φέτες τυρί της αρεσκείας μας (φέτα, μαστέλο κλπ),
500 γρ. ξηρούς καρπούς σπασμένους,
2-3 αβγά,
μαρμελάδα σύκο (ή άλλη μαρμελάδα),
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (για τηγάνισμα).

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα αβγά και βουτάμε στο μείγμα το τυρί.
2. Περνάμε τις φέτες από τους ξηρούς καρπούς.
3. Τηγανίζουμε για ένα μόλις λεπτό σε καυτό λάδι.
4. Σερβίρουμε αμέσως με την μαρμελάδα.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης