Ριζότο με αμπελόφυλλα

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό ρύζι αρμπόριο,
8-10 αμπελόφυλλα,
χυμό από 1 λεμόνι,
60γρ. κουκουνάρι,
1 κρεμμύδι,
50ml. Ελαιόλαδο,
50+50γρ. βούτυρο,
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη,
½ ποτήρι λευκό κρασί,
ζωμός κότας,
φρέσκο δυόσμο,
άνηθο.

Εκτέλεση
1.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και τα 50γρ. βούτυρο.
2.Ρίχνουμε το ρύζι, το σοτάρουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί.
3.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζωμό κότας σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια, για περίπου 15-17 λεπτά.
4.Αφού χυλώσει το ρύζι ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα, ψιλοκομμένα το δυόσμο και τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το κουκουνάρι.
5.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.
6. Σερβίρουμε το πιάτο χλιαρό.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης