Φάβα με καραμελωμένα πράσα

Φάβα με καραμελωμένα πράσα

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
3 πράσα
50γρ. βούτυρο
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
ξίδι ή χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1.Ξεπλένουνε τι φάβα καλά, την βάζουμε να βράσει σε μπόλικο νερό μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι, χοντροκομμένα.

2.Αφού βράσει καλά στραγγίζουμε και βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπάμε στο μηχάνημα ρίχνοντας σιγά σιγά ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, έτσι ώστε να το φέρουμε στην υφή και στη γεύση που θέλουμε (όσο ξινό θέλουμε).

3.Σε ένα τηγανάκι, ρίχνουνε το βούτυρο, τα πράσα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να καραμελώσουν.

4.Σερβίρουμε την παχύρευστη φάβα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια επάνω

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης