Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνί,
250γρ. πατάτες baby,
250γρ. κρεμμυδάκι για στιφάδο,
2-3 καρότα,
2 κολοκυθάκια,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
3 πορτοκάλια,
1 πράσο,
½ ματσάκι άνηθο,
1 κλαράκι σέλερι,
Ζωμό λαχανικών,
1 ποτήρι λευκό κρασί.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Χυμό από 1 λεμόνι
Τον κρόκο από 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες και έπειτα το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
2. Αργότερα, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο μαζί και σβήνουμε με το κρασί.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κρέας, ρίχνουμε τα λαχανικά. Όταν δούμε πως είναι έτοιμα και τα λαχανικά,        τραβάμε από τη φωτιά.
4. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο με τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και συμπληρώνουμε με ζωμό από την κατσαρόλα. Περιχύνουμε με αυτό το φαγητό και περιστρέφουμε την κατσαρόλα, ώστε να πάει παντού.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης