Μπουγάτσα

Επιδόρπια Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ
Φύλλο κανταΐφι,
Παγωτό κανέλα,
Σιρόπι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ
1 Lt γάλα
300γρ. ζάχαρη
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
300γρ. βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500γρ. ζάχαρη
500γρ. νερό
20γρ. τζίντζερ
1 ξύλο κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Μόλις κοχλάσει αφαιρούμε από την φωτιά και βάζουμε κρύο το βούτυρο να δέσει το μείγμα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
Φέρνουμε σε κυκλικό σχήμα το κανταΐφι, φτιάχνοντας φωλιές. Ψήνουμε στους 170oC στο φούρνο με λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω για καλύτερο χρώμα για 40′.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί να πάρουν ένα βρασμό. Μόλις βράσουν λίγο, αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Οι φωλιές πρέπει να είναι πάντα κρύες, ώστε το ζεστό σιρόπι να απορροφάτε καλύτερα.Σε 10 φωλιές των 200γρ αντιστοιχεί περίπου το 1 κιλό σιρόπι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
Βάζουμε την φωλιά στην άκρη του πιάτου και στην τρύπα μια μπάλα παγωτό κανέλα. Δίπλα την κρέμα μπουγάτσας και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης