Ανάμεικτη σαλάτα με καπνιστό χοιρινό, καραμελωμένο κρεμμύδι και βινεγκρέτ με μέλι ανθέων και ούζο

Ανάμεικτη σαλάτα με καπνιστό χοιρινό, καραμελωμένο κρεμμύδι και βινεγκρέτ με μέλι ανθέων και ούζο

Υλικά για 2 άτομα
60γρ λόλα κόκκινη
60 λόλα πράσινη
50γρ φύλλα ρόκας
25γρ φριζέ σαλάτα
20γρ κρεμμύδι
50γρ καπνιστό απάκι κρήτης

Για την βινεγκρέτ
50γρ οξύμελι
150γρ ελαιόλαδο
20γρ ούζο
15γρ μέλι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1.Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας πάρα πολύ καλά.

2.Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο, ρίχνουμε ζάχαρη και σβήνουμε με λευκό κρασί.

3.Επόμενο βήμα, να ανακατέψουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μαζί, δηλαδή οξύμελι, ελαιόλαδο, ούζο, μέλι και μπαχαρικά.

4. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα, τα λαχανικά και το απάκι κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις.

5. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης