Τάρτα με Κουνουπίδι (Πατάτα Μπέϊκον και Μπλε Τυρί)

Μαγειρική Ορεκτικά

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
1 φύλλο σφολιάτα,
½ κουνουπίδι,
4 πατάτες μέτριες,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
50 γρ. μπλε τυρί,
Εστραγκόν,
8 φέτες μπέικον,
Παρμεζάνα,
1 αυγό,
50 γρ. κρέμα γάλακτος,
Ζωμός κότας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στο μέγεθος της φόρμας.
2. Βράζουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες σε ζωμό κότας, μέχρι να μαλακώσουν.
3. Σ΄ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια και το μπέικον. Προσθέτουμε λίγο ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.
4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, το μπλε τυρί και το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά.
5. Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα με την σφολιάτα, ρίχνουμε από πάνω φρυγανιά με λίγο παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης