Κροκέτα από χοιρινό φιλέτο με πιπεριά και τυρί Σαν Μιχάλη

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο

Για την κροκέτα
1 φιλέτο χοιρινό ,
1 πιπεριά Φλώρινας ,
100 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη.

Για την σάλτσα ραβιγκότ
25 γρ. μουστάρδα
10 γρ. εσαλότ
30 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
5 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
90 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
90 γρ. σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανοίγουμε το φιλέτο, το αλατοπιπερώνουμε, τυλίγουμε το τυρί με τις πιπεριές και στη συνέχεια όλο το φιλέτο σε ρολό.
2. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει το σχήμα του.
3. Μετά, το πανάρουμε με απλή γαλέτα και το τηγανίζουμε στους 175οC για 5 λεπτά.
4. Για την σάλτσα ραβιγκότ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο.
5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σιγά σιγά ωσότου σφίξει η σάλτσα.
6. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα σαλάτας και σερβίρουμε.

Το τυρί Σαν Μιχάλη κατάγεται από τη Σύρο και τρώγεται σκέτο με κρασί ή σε πίτες. Έχει έντονη πιπεράτη γεύση και ταυτόχρονα γλυκιά. Παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα, μένει μέσα σε άλμη και ωριμάζει για 3 τουλάχιστον μήνες αν είναι να βγει μαλακό ή τουλάχιστον 5 για τη σκληρή του μορφή.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης