Κότσι χοιρινό στο φούρνο με ξινό λάχανο και πατάτες

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

4 τεμάχια κότσι μετρίου μεγέθους,
ελάχιστο ελαιόλαδο, λίγο αλεύρι.

Για την μαρινάδα

1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 ποτήρι μαύρη μπίρα
1 καρότο κομμένο στα τέσσερα
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο, 1 κλωναράκι σέλινο
4-5 κόκκους μπαχάρι, 4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
2 δαφνόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Τοποθετούμε το κρέας σε βαθύ σκεύος και περιχύνουμε με την μαρινάδα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί 5-6 ώρες.
2.Το βγάζουμε από την μαρινάδα, την οποία κρατάμε στην άκρη και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να ροδίσει από όλες τις μεριές.
3.Το τοποθετούμε σε ταψί, περιχύνουμε με την μαρινάδα, προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή καπάκι και ψήνουμε για 2,5- 3 ώρες, στο φούρνο, στους 200οC.
4.Όταν ψηθεί ,τοποθετούμε το κρέας σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
5.Σουρώνουμε το ζωμό από το ταψί και δένουμε σε ένα σκεύος τη σάλτσα με λίγο αλεύρι.
6.Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε με ξινό λάχανο και τηγανητές πατάτες.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης