Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μπράντι, μπέικον και καυτερή πιπεριά

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο μενταγιόν,
3 μεγάλα αποξηραμένα σύκα κομμένα στα τέσσερα,
4 φέτες καπνιστό μπέικον,
50 ml. μπράντι,
100 ml. ζωμό από κοτόπουλο,
100 ml. σάλτσα ντέμι γκλας,
Μερικές ροδέλες καυτερής πιπεριάς.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψαρονέφρι να ροδίσει.
2.Ρίχνουμε το μπέικον χοντροκομμένο, την πιπεριά και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
3.Σβήνουμε με το μπράντι και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, την ντέμι γκλας και τα σύκα .
4.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης