Καρέ αρνίσιο ψητό με σάλτσα δεντρολίβανο και γεμιστές ελιές

Καρέ αρνίσιο ψητό

Καρέ αρνίσιο ψητό με σάλτσα δεντρολίβανο και γεμιστές ελιές

Υλικά για 8 άτομα
6 καρέ αρνίσια με κόκαλο (κρόνε)
5 κλαδάκια δεντρολίβανο
30γρ. κορν φλάουρ διαλυμένα σε λίγο νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο
200ml κόκκινο ξηρό κρασί
150ml ελαιόλαδο
πράσινες ελιές γεμιστές

Εκτέλεση
1.Αλατοπιπερώνουμε τα καρέ και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Σε δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και το δεντρολίβανο στους 200oC για 30 λεπτά περί-που.

2.Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα υγρά ψησίματος (και συμπληρώνουμε λίγα ακόμα αν χρειαστεί), την ντομάτα κονκασέ και το κόκκινο κρασί.

3.Κατόπιν αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά και δένουμε την σάλτσα με το διαλυμένο κορν φλάουρ. Στραγγίζουμε την σάλτσα τοποθετούμε τις ελιές και αφήνουμε για λίγο να ζεσταίνουμε μέσα σ’ αυτήν.

4.Σερβίρουμε τα καρέ περιχύνοντάς τα με την σάλτσα που κάναμε και συνοδεύουμε με κουσκουσάκι, ρύζι ή πατάτες.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης