Γαύρος μαρινάτος

Γαύρος μαρινάτος

ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό φρέσκο γαύρο
Αλάτι
Χυμό λεμόνι
Ξύδι
Σπορέλαιο
Ελαιόλαδο
Άνηθο
Θυμάρι
Σκόρδο
Πιπεριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε καλά το γαύρο, βγάζουμε τα εντόσθια και το κοκκαλάκι του και τον βάζουμε στο αλάτι για περίπου μια ώρα, σκεπασμένο καλά.

2. Έπειτα τον βγάζουμε, τον ξεπλένουμε καλά, τον στεγνώνουμε και τον τοποθετούμε σε χυμό λεμονιού με ξύδι και τον σκεπάζουμε για άλλη μια ώρα περίπου.

3. Βγάζουμε στη συνέχεια τον γαύρο, τον στραγγίζουμε καλά και τον τοποθετούμε σε ένα σκεύος με σπορέλαιο και ελαιόλαδο, ρίχνοντας εναλλάξ σε κάθε μια σειρά τα μυρωδικά.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης