Σαλάτα με σύκα, μανούρι και σταφύλι

Σαλάτα με σύκα

Σαλάτα με σύκα, μανούρι και σταφύλι

Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. σαλάτα σγουρή
100 γρ. baby ρόκα
100 γρ. ξερά σύκα
100 γρ. σταφύλι
250 γρ. μανούρι
50 γρ. φιλέτο αμύγδαλο

Για την βινεγκρέτ
300 ml ελαιόλαδο
80 ml ξίδι αρωματισμένο με σύκο
20 ml πετιμέζι

Εκτέλεση
1.Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

2.Κόβουμε τα σύκα και τις ρόγες του σταφυλιού στη μέση.

3.Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά, τα σύκα και τα σταφύλια.

4.Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ αναμειγνύοντας τα υλικά.

5.Τοποθετούμε την φέτα μανούρι πάνω στη σαλάτα, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με το φιλέτο αμύγδαλο.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης