Πυραμίδα πιπεράτης φέτας με πιπερίτσες, μιζούνα πράσινη και στικ παρμεζάνας

Μαγειρική Ορεκτικά

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα,
400 γρ. τυρί φέτα ,
100 γρ. αλεύρι,
100 ml. κρέμα γάλακτος,
Φρέσκο πιπέρι,
400 γρ. παρμεζάνα,
12 πιπερίτσες baby,
100 γρ. μιζούνα,
1 αβγό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε σε ένα μπολ την φέτα, το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος, το αυγό και λίγο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να σπάσει καλά η φέτα και να δέσουν όλα τα υλικά.
2. Έπειτα παίρνουμε ένα μεταλλικό φορμάκι σε σχήμα πυραμίδας και το περνάμε εσωτερικά με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο. Γεμίζουμε το φορμάκι με το μείγμα και το ψήνουμε στο φούρνο στους         180o C για 20 λεπτά.
3. Για τα στικ παρμεζάνας ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αφού ψήσουμε την παρμεζάνα και από τις δυο μεριές την        βγάζουμε από το τηγάνι και με γρήγορες κινήσεις την τυλίγουμε.
4. Στο μεταξύ σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πιπερίτσες και τη μιζούνα.
5. Σερβίρουμε την πυραμίδα φέτας με τα σοταρισμένα λαχανικά και το στικ παρμεζάνας.

Η μακροχρόνια ευρωπαϊκή διαμάχη για την καταγωγή της φέτας δικαίωσε τελικά τη χώρα μας το 2007. Επίσημα πλέον, φέτα είναι το τυρί που φτιάχνεται μόνο από ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και τη Λέσβο, ενώ τα τυριά που παρασκευάζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι απλώς λευκά τυριά και δεν μπορούν να ονομάζονται φέτα.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης