Ελληνική σαλάτα με κρητικό παξιμάδι, σιτάρι και δυόσμο

Μαγειρική Σαλάτες

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα,
2 κρητικά παξιμάδια μεγάλα,
2 ντομάτες,
1 αγγούρι,
1 κρεμμύδι,
100 γρ. τυρί φέτα,
1 κουταλιά σιτάρι ,
Φρέσκο δυόσμο,
Ελαιόλαδο,
Ελιές κονσερβολιά Άμφισσας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καταρχήν βράζουμε το σιτάρι σε νερό για περίπου μιάμιση ώρα.
2. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
3. Βρέχουμε το κρητικό παξιμάδι με το ζουμί από τις ντομάτες.
4. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, κρεμμύδι, αγγουράκι, ελιές.
5. Κόβουμε την φέτα σε ζαράκια ή την τρίβουμε με το χέρι.
6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
7. Ρίχνουμε τα υλικά πάνω στο κρητικό παξιμάδι.
8. Ψιλοκόβουμε λίγο φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε.

Το βρεγμένο κρητικό παξιμάδι με την τριμμένη φρέσκια ντοματούλα, ρίγανη και ξινομυζήθρα, κοινώς ντάκος, έχει κάνει τον γύρω του κόσμου για την μοναδική του γεύση. Φτιάχνεται από αγνά υλικά και με τον παραδοσιακό τρόπο και είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης