Μους από κουμ κουάτ Κέρκυρας και πικρή σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα,
120 γρ. φρέσκα κουμ κουάτ Κέρκυρας,
500 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική (36% λιπαρά),
150 γρ. κουβερτούρα,
100 ml. λικέρ κουμ κουάτ,
100 γρ. άχνη ζάχαρη,
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη,
½ πακέτο μπισκότα πτι- μπερ,
100 γρ. φρέσκο βούτυρο,
3 φύλλα ζελατίνης.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Ζυμώνουμε για να πετύχουμε μια λεία ζύμη.
2. Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και 4-5 τσέρκια με ύψος 4 εκ. Τοποθετούμε την ζύμη στη βάση τους. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά.
3. Στο μεταξύ κόβουμε 2-3 κουμ κουάτ Κέρκυρας σε λεπτές ροδέλες και τα αφυδατώνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο.
4. Τα υπόλοιπα κουμ κουάτ τα κόβουμε κατά μήκος σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα ζεματάμε έντονα σε βραστό νερό, για να ξεπικρίσουν. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και
λίγο νερό, ώστε να τα κάνουμε κονφί.
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης.
6. Χτυπάμε έως τα 2/3 την κρέμα γάλακτος και αναμειγνύουμε τα κουμ κουάτ, το λικέρ και λίγη άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρώς με σπάτουλα.
7. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στα τσέρκια, πριν καλά καλά δέσει, που στο μεταξύ έχει κρυώσει η ψημένη ζύμη. Ισιώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα με τη σπάτουλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
8. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και πάνω σε χαρτί απλώνουμε με την σπάτουλα ομοιόμορφα την λιωμένη σοκολάτα. Κόβουμε την κουβερτούρα με διάφορα σχήματα κουπάτ.
9. Για να στήσουμε το γλυκό, βγάζουμε τα επιδόρπια από το ψυγείο. Αφαιρούμε τα τσέρκια και ντεκοράρουμε με τα κομμάτια σοκολάτας.
10.Τοποθετούμε τα τσιπς από κουμ κουάτ και περιχύνουμε με σιρόπι κουμ κουάτ ή ότι άλλο θέλουμε.

Το κουμ κουάτ είναι εσπεριδοειδές φρούτο με καταγωγή από την Κίνα. Το όνομα του σημαίνει χρυσό πορτοκάλι και στην Ελλάδα πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Κέρκυρα, λόγω του ζεστού κλίματος του νησιού. Έχει γεύση όξινη και λίγο γλυκιά.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης