Μίνι μουσακάς μανιταριών

μουσακάς μανιταριών

Μίνι μουσακάς μανιταριών
μουσακάς μανιταριών
Υλικά
2 πατάτες μεγάλες
2 μελιτζάνες
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 στικ κανέλας
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 φύλο δάφνης
½ ποτηράκι κρασί κόκκινο
λίγη σάλτσα ντομάτας

Υλικά για την μπεσαμέλ
500ml γάλα
100 γρ. αλεύρι
1 αβγό
100ml. σπορέλαιο
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
1.Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ψήνουμε στη σχάρα.

2.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει, έπειτα το κρεμμύδι και μετά τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με κρασί.

3.Ρίχνουμε τη ντομάτα και τα μυρωδικά και αφήνουμε να σιγοβράσει, ώσπου να απορροφήσουν τα υγρά του.

4.Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο με το αλεύρι να σοταριστούν και έπειτα ρίχνουμε το γάλα ανακατώνοντας καλά κάνοντας για να γίνει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

5.Σε ένα μικρό τσέρκι τοποθετούμε εναλλάξ μια με δύο φέτες πατάτα, λίγα μανιτάρια, μετά μελιτζάνες, ξανά μανιτάρια. Τοποθετούμε στην κορυφή μια φέτα ντομάτα και ρίχνουμε τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180ο C για 12 λεπτά.

6.Σερβίρουμε το ορεκτικό ζεστό.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης