Χοιρινό φιλέτο με πουρέ μυρωδικών και σάλτσα φέτας

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

Υλικά για 4 άτομα
2 χοιρινά φιλέτα,
λίγο τριμμένο θυμάρι,
αλάτι, πιπέρι.

Για τον πουρέ μυρωδικών
2-3 κιλά πατάτες
100 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος
λίγο άνηθο
λίγο τριμμένο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα φέτας
100 γρ. τυρί φέτα
5 ντοματίνια Σαντορίνης
10 φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε.
2. Κόβουμε κομμάτια αλουμινόχαρτου, το βουτυρώνουμε από τη μία πλευρά, ρίχνουμε λίγο θυμάρι και τυλίγουμε τα φιλέτα.
3. Ψήνουμε στους 180οC για 15-18 λεπτά. Το αφήνουμε δύο λεπτά να ξεκουραστεί και το βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο. Κόβουμε σε φέτες.
4. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις βράζουμε καλά.
5. Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε καλά και τις ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
6. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα (εάν θέλουμε να γίνει πιο σπιτικό χτυπάμε ελάχιστα, εάν όμως θέλουμε πουρέ χτυπά-με μέχρι να γίνει βελούδινη μούς). Προσθέτουμε και λίγη φέτα, αν θέλουμε.
7. Κόβουμε τη φέτα σε πολύ μικρά ζαράκια, όπως και τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και ρίχνουμε ελαιόλαδο ωσότου κάνουμε μια αραιή σος.
8. Βάζουμε το πουρέ σε ένα τσέρκι, από πάνω τοποθετούμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σος φέτας.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης