Σπαγγέτι με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης και ξηρή μυζήθρα

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. σπαγγέτι

Για τη σάλτσα πιπεριάς
10-15 πιπεριές
100 γρ. κουκουνάρι
100 ml. ελαιόλαδο
100 γρ. τυρί φέτα
30 ml. ξίδι
10 φύλλα βασιλικού
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200oC. Τις καθαρίζουμε καλά όσο είναι ζεστές, τις ξεσποριάζουμε και τις στραγγίζουμε.
2. Για τη σάλτσα, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, μαζί με τις πιπεριές, τα χτυπάμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό.
4. Σουρώνουμε και αφαιρούμε μια μερίδα σ’ ένα μπολ.
5. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα. Λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
6. Σερβίρουμε και τρίβουμε από πάνω ξηρή μυζήθρα. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγα ζαράκια φρέσκια ντομάτα.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης