Φραγκολάτα

Επιδόρπια Μαγειρική

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. γιαούρτι 10% λιπαρά ,
150 γρ. ζάχαρη άχνη,
250 γρ. φράουλες,
250 ml. ξίδι μπαλσάμικο Κορίνθου,
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε τέταρτα.
2. Ρίχνουμε το ξίδι με τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στην άκρη, σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και διατηρούμε στο ψυγείο.
4. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε λίγο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας στον πάτο και στα πλαϊνά του ποτηριού.
5. Ρίχνουμε λίγες φράουλες και από πάνω προσθέτουμε το γιαούρτι.
6. Ντεκοράρουμε και σερβίρουμε.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης