Γαύρος μαρινάτος με μους μελιτζάνας

Γαύρος μαρινάτος με μους μελιτζάνας

Γαύρος μαρινάτος με μους μελιτζάνας

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό γαύρο
½ κιλό μελιτζάνες καθαρισμένες και ψημένες
ελαιόλαδο
ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση
1.Καθαρίζουμε το γαύρο και τον κάνουμε φιλέτο, βγάζοντας το κοκαλάκι.

2.Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μια στρώση αλάτι, τοποθετούμε το γαύρο από επάνω και σκεπάζουμε με αλάτι. Τα αφήνουμε για μία ώρα περίπου.

3.Το βγάζουμε, το ξεπλένουμε, το στεγνώνουμε, το ξαναβάζουμε σε ένα ταψάκι με ξίδι και χυμό λεμονιού να σκεπαστούν καλά, για μία ώρα περίπου.

4.Το βγάζουμε, το στραγγίζουμε και τα διατηρούμε μέσα σε ελαιόλαδο.

5.Για τη μους μελιτζάνας, προσθέτουμε τη μελιτζάνα στο μπλέντερ, το σκόρδο και προσθέτουμε σιγά σιγά ελαιόλαδο και ξίδι, ώσπου να δώσουμε την υφή και τη γεύση που θέλουμε.

6.Σερβίρουμε τον γαύρο μαζί με τη μους μελιτζάνας.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης