Φιλέτο κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές Φλώρινας

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο,
12 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας,
80 ml. ξίδι,
100 ml. ελαιόλαδο,
Λίγο θυμάρι,
Λίγο δενδρολίβανο,
Λίγο βασιλικό,
Μαύρο πιπέρι κόκκους,
Αλάτι,
Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψήνουμε τις πιπεριές Φλώρινας στους 160οC για 15-20 λεπτά.
2. Τις βγάζουμε ζεστές και τις βάζουμε σε σακούλα την οποία κλείνουμε ερμητικά. Έτσι φουσκώνουν οι πιπεριές και μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα
σπόρια.
3. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε λίγο ελαιόλαδο.
4. Προσθέτουμε το πιπέρι με το ξίδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
5. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει γεύση από τα υγρά.
6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές και λίγο από τα υγρά του.

Η Φλώρινα είναι ο ιδανικός τόπος για την καλλιέργειά της πιπεριάς, καθώς το φυτό της αντέχει στην ξηρασία και στο ψύχος. Μοναδικές θεωρούνται οι πιπεριές από τον Αετό, γι’ αυτό και η κόκκινη πιπεριά Φλώρινας κέρδισε την Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης