Φιλέτο γάλακτος με κρούστα μυρωδικών και κρέμα βουτύρου

Φιλέτο γάλακτος

Φιλέτο γάλακτος με κρούστα μυρωδικών και κρέμα βουτύρου

Υλικά για 4 άτομα
1 φιλέτο γάλακτος
4 κρόκους αβγών
500γρ. βούτυρο φρέσκο
30 ml ξίδι
50 ml ζωμό κρέατος
Διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα
(μαϊντανό, δυόσμο, θυμάρι, βασιλικό)

Εκτέλεση
1.Παίρνουμε το φιλέτο και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, δίνοντας του μια κρούστα και έπειτα το περνάμε από τα μυρωδικά.

2.Αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180oC για 15 λεπτά περίπου.

3.Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί, ώσπου να ξεχωρίσει το βούτυρο με το γάλα.

4.Σε μια μπασίνα βάζουμε τους κρόκους, τους χτυπάμε με το σύρμα και με 1-2 κουταλιές καυτό ζωμό κρέατος.

5.Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό βούτυρο κορδόνι, όπως κάνουμε μια μαγιονέζα. Όταν βλέπουμε ότι σφίγγει πολύ, ρίχνουμε λίγο καυτό ζωμό. Αφού γίνει προσθέτουμε και λίγα μυρωδικά μέσα, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.

6.Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με την σάλτσα.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης