Σούπα με μανιτάρια και κάστανα

Σούπα με μανιτάρια και κάστανα

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μανιτάρια
300 γρ. κάστανα
2 κρεμμύδια
100 ml κρέμα γάλακτος
50 gr. βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Ζωμό λαχανικών ή κότας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Με μια βρεγμένη πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα τέσσερα.

2.Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα και το κρεμμύδι και καθαρίζουμε τα κάστανα.

3.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε όλα τα υλικά.

4.Στη συνέχεια προσθέτουμε ζωμό κότας ή λαχανικών και αφήνουμε για μισή ώρα να βράσει το μείγμα.

5.Περνάμε από μπλέντερ το μείγμα, προσθέτουμε τη κρέμα και σερβίρουμε προαιρετικά με λίγο λάδι τρούφας.

 

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης