Έφυγε από τη ζωή ο Δάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δάκης άφησε την τελευταία του πνοή στα 79 του χρόνια, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Η υγεία του Δάκη το τελευταίο διάστημα είχε επιδεινωθεί και μάλιστα νοσηλευόταν περίπου μία εβδομάδα σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η Λουκίλα Καρρέρ, σύζυγος του Μίμη Πλέσσα η οποία είναι συγκλονισμένη από τον χαμό του.

«Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου…. Εσύ που μας εκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια….. τόσα καλοκαίρια…. Ξεκουράσου….θα σ’αγαπω πάντα…για πάντα…πολύ…«Αυτό το καλοκαίρι το περιμέναμε δίχως ένα σύννεφο με δίχως στεναχώρια. Αλλ’ όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του γιατί το πέρασα από σένα χώρια…» έγραψε η Λουκίλα Καρρέρ η οποία βρισκόταν στο πλευρό του το τελευταίο διάστημα, που η υγεία του πλέον πολύ κλονισμένη.

Ο Δάκης μέχρι και την τελευταία στιγμή «αγωνίσθηκε» με σθένος, ενώ στο πλευρό του ήταν κάποια συγγενικά του πρόσωπα, αλλά και μερικοί καλοί φίλοι. Από το Νοέμβριο του 2021 είχε δηλώσει ο ίδιος, ότι πέρασε δύσκολα εδώ και ενάμιση χρόνο με τον καρκίνο και τις χημειοθεραπείες.

«Ορισμένες φορές έχεις μια δύναμη. Είμαι δειλός, αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Δεν μου το είπαν αμέσως ότι έχω καρκίνο. Με έπιασαν πόνοι και είδαν ότι έχω καρκίνο στο παχύ έντερο. Μου έλεγαν να κάνω μια κολονοσκόπιση και εγώ δεν έκανα. Και όταν με χειρούργησαν μου είπαν ότι είμαι στο 4ο στάδιο και ότι έχω 6 μήνες ζωής. Ήταν μαζί μου οι φίλοι μου και οι συγγενείς μου. Δεν μου το λέγανε. Φαίνεται ότι τη γλίτωσα. Δεν φοβήθηκα… Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Το κανονικό του όνομα ήταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης, και άφησε εποχή στο ελληνικό τραγούδι με μεγάλες επιτυχίες που τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα. Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων. Έχει τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Όλοι μας θα τον θυμόμαστε έτσι:

Διαβάστε επίσης:

29 Μαΐου 1453: Η Πόλις εάλω – Του Παναγιώτη Αναστόπουλου

Μωβ μέδουσες: Νέα έξαρση πληθυσμών στις θάλασσές μας