Δήμος Κορδελιού Ευόσμου – Ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών για την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Δήμοι Ελλάδα Περιβάλλον

Με ανάρτησή του στα social media, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συμμαχία Πολιτών” Νικόλας Ζυγάς , καλεί τους πολίτες του δήμου σε “εγρήγορση” και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκμεταλλευόμενη του μέτρου “Μένουμε Σπίτι” , “περνάει” αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές, που είναι ενάντια στην υγεία των κατοίκων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Ενώ ο κόσμος μένει σπίτι του εξαιτίας των έκτακτων αναγκών, το κράτος συνεχίζει να δουλεύει θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ίδια τη δημοκρατία.Δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς η σπουδή της κυβέρνησης να εγκριθεί η καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο του Τιτάν.
Τα κινήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης από χρόνια έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο αυτό. Οι κάτοικοι από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν κατά καιρούς υπερψηφίσει ανάλογα ψηφίσματα.
Η «Συμμαχία Πολιτών» καλεί τους πολίτες
του Κορδελιού και του Ευόσμου σε εγρήγορση.
Δεν είναι δυνατόν να “μένουμε σπίτι” με κυβερνητικά διατάγματα με σκοπό την προστασία της υγείας μας και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να απειλεί με τις αποφάσεις της την υγεία των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Καλούμε τον Δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου να μας ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις. Όταν το κράτος «σπάει» την καραντίνα προχωρώντας σε αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές, ενάντια στην υγεία, δεν μπορεί να σιωπούμε. Να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες σε συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ώστε να αποτρέψουμε μαζί με όλους τους πολίτες το εφιαλτικό σενάριο περαιτέρω υποβάθμισης του περιβάλλοντος στη Δυτική Θεσσαλονίκη.