Τον φόβο μου θα συνεχίσετε να τον έχετε – Άρθρο του Φάνη Παπαδόπουλου

Απόψεις Ελλάδα Κοινωνία Πολιτικές Ιχνηλατήσεις
του Φάνη Παπαδόπουλου

Τελικά τα 800 ευρώ θα τα πάρουν όλοι ; ποιοι θα τα πάρουν ; Α ναι ξέχασα, είπαν ότι κάθε βδομάδα θα προσθέτουν και νέους κωδικούς, οπότε κάποια στιγμή θα το μάθουμε και αυτό. Αλλά για όλους εσάς που τα βάζετε κατά καιρούς με του βουλευτές μας, ένα σας λέω : είστε άδικοι. Ξέρετε ότι τώρα που δεν συνεδριάζουν οι επιτροπές χάνουν ευρουλάκια ; Ε ναι κυρίες και κύριοι, κανένας τους δεν έχει ζητήσει (ως τώρα τουλάχιστον), να πάρει τα 800 ευρώ λόγω μείωσης των εσόδων τους.
Ευτυχώς που διορθώθηκε και αποκαταστάθηκε η αντικειμενικότητα στα κανάλια. Πλέον υπάρχει πραγματική ενημέρωση. Είσαι στο σπίτι και μαθαίνεις τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, γιατί ο χρόνος δεν το επιτρέπει τις περισσότερες φορές. Την προηγούμενη ώρα πόσες ακριβώς συλλήψεις έγιναν ; Γιατί δεν φαίνεται καθαρά η σφραγίδα του εργοδότη ; πλήρωνε τώρα 150 ευρώ για να μάθεις. Εντάξει αφού μας διαβεβαίωσαν ότι τα χρήματα από τα πρόστιμα θα πηγαίνουν για αγορά ιατρικού εξοπλισμού ηρέμησα.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω αν θα γίνουν εγκαίνια στις 28 δομές φιλοξενίας που και επίσημα δημιουργήθηκαν , αν κόψουν κορδέλα και αν έχουμε ζωντανή κάλυψη. Θα μου πείτε τώρα κάποιοι, πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν οι δομές . Αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα το συζητήσουμε σε άλλο άρθρο. Τώρα μιλάμε για το γεγονός το οποίο πραγματικά προβληματίζει τους περισσότερους Έλληνες , αλλά κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε μόνο για τα πρόστιμα και για τα 800 ευρώ. Μέχρι στο δωμάτιο που γράφω αυτό το άρθρο έφτασε η μυρωδιά της σαπίλας .
Πολλοί με ρωτάνε πόσες μέρες θα κρατήσει το μέτρο “Μένουμε Σπίτι” , αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Αυτό που μπορώ όμως να σας πω είναι ότι αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός θα το κρατούσα μέχρι να τελειώσω τις δουλειές μου. Εξάλλου ούτως ή άλλως η άρση της καραντίνας θα γίνει κλιμακωτά. Οπότε λίγοι λίγοι θα βγαίνουμε από το “μαντρί”.
Βέβαια εγώ μένω σπίτι και θα συνεχίσω να παραμένω, γιατί απλά δεν θέλω να μείνω έξω από την ΜΕΘ (Εύχομαι να μη χρειαστεί). Ένα και ένα κάνουν δύο. Οι ΜΕΘ είναι 600, έγιναν 650, 700, 800 ; Μέχρι εκεί καλά για τους υπόλοιπους θα είναι το θέμα, πως θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Γι’ αυτό φίλοι μου καλά κάνετε και μένετε σπίτι. Αλλά τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά. Και σταματήστε να μετράτε τις 14 ημέρες, αφού κάθε μέρα που περνάει, τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια ενημερώνουν ότι οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες. Γι αυτό σας λέω βρείτε τρόπο να περνάτε ευχάριστα στο σπίτι σας , είναι και αυτό μία δοκιμασία , αλλά να ξέρουν ότι αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει.Τον φόβο μου θα συνεχίσετε να τον έχετε.