Mary’s Notes – Εκπτώσεις ! Οδηγός επιβίωσης !

Mary's Notes Απόψεις

Γράφει η Μαίρη Λεριά

Καταρχάς όσο και να δηλώνεις μη καταναλωτικό πλάσμα, εάν είσαι γυναίκα και διαβάζεις αυτές τις γραμμές , ένα είναι σίγουρο . Στο άκουσμα ή διάβασμα της λέξης εκπτώσεις χαμογελάς. Και πολύ καλά κάνεις διότι …Ναι! Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για σωστές και κυρίως χρήσιμες αγορές! Όχι μόνο στο κομμάτι της ένδυσης αλλά και γενικότερα. Παρόλα αυτά εγώ σήμερα ως καταναλωτικό ον και γυναίκα θα παραμείνω μόνο στις εκπτώσεις που αφορούν σε ρούχα, υποδήματα και φυσικά καλλυντικά. Μην ρωτήσεις γιατί!
Κατά πρώτον διακατέχομαι εκ γεννησιμιού μου από γυναικεία φιλαρέσκεια και μάλιστα σε υπέρτατο βαθμό. Με το dna θα τα βάλουμε τώρα; Κατά δεύτερο , κυρίως αξιοκρατικά τα άρθρα είναι βιωματικά. Οπότε θα σου μιλήσω για κάτι που με επιτυχία κατέχω. Αν και οι εκπτώσεις έχουν διαφοροποιηθεί στο πέρασμα των χρόνων και έχουν χάσει κάτι από την αίγλη τους. Στη δεκαετία του 80 και του 90 οι εκπτώσεις του Ιανουαρίου ήταν οικογενειακό γεγονός. Οι αγορές ήταν πραγματική επιτυχία και τις περίμενες όλο το χειμώνα για να αγοράσεις φθηνά και οικονομικά τα αγαπημένα σου ρούχα. Όταν γκρίνιαζα ή ήθελα να ψωνίσω στα Χριστούγεννα καινούργια ρούχα ήξερα ήδη την απάντηση από τη μαμά μου.<περίμενε στις εκπτώσεις ! Μισή τιμή θα τα κατεβάσουν > Και έτσι γινόταν. Και η μισή τιμή έπεφτε και άλλο μετά από παζάρια της μαμάς μου με τον καταστηματάρχη. Βλέπεις τότε δεν υπήρχαν πολυκαταστήματα .Βέβαια οι εκπτώσεις θα είναι πάντα εκπτώσεις για αυτό και εγώ σου έχω ένα οδηγό επιβίωσης για αυτές τις εκπτώσεις.
Καταρχάς ετοίμασε μια λίστα με αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι. Μην παρασύρεσαι με ότι βλέπεις και έχει μειωμένη τιμή. Το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις με ακόμη μερικά άχρηστα ρούχα ή αξεσουάρ. Ξέρεις από αυτά που μαζεύεις το καλοκαίρι και ξανακατεβάζεις το χειμώνα χωρίς να τα έχεις φορέσει τα τελευταία 5 χρόνια.
Ξεκίνα τις αγορές σου νωρίς.Και όταν λέω νωρίς δεν εννοώ νωρίς το πρωί αλλά στις πρώτες μέρες των εκπτώσεων. Αργότερα δεν βρίσκεις τα νούμερα που θέλεις, αλλά ούτε και τα σχέδια που θέλεις #truestory
Κάνε τις αγορές σου μόνη σου! Για να αντέξεις! Ούτε κολλητές, ούτε συντρόφους, ούτε συζύγους, ούτε αδέλφια. Δεν θα σε αντέξουν ούτε θα τους αντέξεις. Θα βαρεθούνε, θα αρχίσουν οι γκρίνιες και θα καταλήξετε να καυγαδίζετε μπροστά στις πωλήτριες και στις κρεμάστρες.
Πόνταρε σε αγορές δυνατές! Κομμάτια κλασικά που θα έχεις στην γκαρνταρόμπα σου και τα επόμενα χρόνια. Ωραία υφάσματα, διαχρονικά σχέδια,κλασικά γυναικεία κομμάτια. Φτάνει πια με τα μακό που βρίσκεις μισοτιμής και καταλήγουν μετά από δύο εβδομάδες να εκτελούν χρέη σφουγγαρίστρας ή ξεσκονόπανου.
Εάν είσαι μαμά μην διανοηθείς να πάρεις μαζί σου παιδιά. Και αυτά θα ταλαιπωρηθούν και εσύ θα ξεφυσάς και θα αρχίσεις να βγάζεις καπνούς και αγορές δεν πρόκειται να κάνεις και θα τα κυνηγάς σε δοκιμαστήρια και σταντ ρούχων.
Όρισε μια ημέρα ως ημέρα των αγορών. Φόρεσε χαμηλά και άνετα παπούτσια για να αντέξεις το περπάτημα και φρόντισε να είσαι περιποιημένη και μακιγιαρισμένη για να έχεις σωστή εικόνα των ρούχων που θα δοκιμάζεις. Εσύ! Μην ακούς τις πωλήτριες. Να πουλήσουν θέλουν.
Τέλος… καθόρισε ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων που έχεις αποφασίσει να ξοδέψεις και προσπάθησε (ξέρω είναι δύσκολο) να μην αποκλίσεις κατά πολύ από αυτό.
Άντε,!Και καλές αγορές!