Κουλουράς στην Τουρκία άρχισε να πουλάει μισά… κουλούρια

Με την αύξηση των τιμών στην Τουρκία, οι πολίτες άρχισαν να δυσκολεύονται ακόμη και να αγοράσουν βασικά αγαθά. Με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου αυξήθηκαν τα πάντα, από το φυσικό αέριο μέχρι το αλεύρι.

Ο Μαχμούτ Καρατάι, που επί 15 χρόνια πουλάει κουλούρια στην Σμύρνη, βρήκε τη λύση. Ανάρτησε στον πάγκο του στην περιοχή της πλατείας Κονάκ, το μήνυμα «Ξεκίνησε πώληση μισών κουλουριών μας». Ο Καρατάι είπε, “Οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται, λέγοντας: “Μα γίνεται να πουλιέται κουλούρι 2,5 λίρες;¨. Αναγκαστήκαμε λοιπόν σε μια τέτοια πρακτική», είπε. Ένας συνταξιούχος πολίτης που αγόρασε κουλούρι από τον πάγκο είπε: ¨Με αυτόν τον ρυθμό θα αρχίσουν να πουλάνε και ένα τέταρτο του κουλουριού¨.

Ο Καρατάι λέει στο βίντεο: «Βοηθάω τον πατέρα μου από 7 χρονών. Όταν ο πατέρας μου συνταξιοδοτήθηκε, ο πάγκος έμεινε σε εμένα, είμαι εδώ 15 χρόνια. Ο κόσμος άρχισε να παραπονιέται πολύ. Αντιδρούν λέγοντας, «Μα είναι δυνατόν 2,5 λίρες το κουλούρι; Ο κατώτατος μισθός παραμένει ίδιος, αλλά οι δαπάνες είναι 2-3 φορές ψηλότερες¨. Έπεσαν και οι δουλειές μας. Όταν είδαμε ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν κουλούρια, αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού. Υπάρχουν αυτοί που το θέλουν. Κάποιοι λένε «κάνω δίαιτα», άλλοι βρίσκουν άλλες δικαιολογίες. Δυστυχώς, η χώρα έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση. Παλιά αγοράζαμε ένα τσουβάλι αλεύρι 100 λίρες, τώρα είναι 300 λίρες. Παλιά αγοράζαμε λάδι 75 λίρες, ενώ τώρα έφτασε τις 225 λίρες. Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Η δαπάνη για την άδεια αυξήθηκε. Πληρώνουμε 4 χιλιάδες λίρες κάθε 30 μέρες. Το κόστος αυξάνεται. Οι δουλειές μας ήταν καλύτερες στο παρελθόν».

Δείτε το σχετικό βίντεο στην τουρκική ιστοσελίδα:
https://tele1.com.tr/yurttaslar-gevrek-alamiyor-izmirde-yarim-gevrek-satisi-basladi-514970/

Διαβάστε επίσης:
Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου: Παρουσίαση βιβλίου «Σύντομη Ιστορία των Πολεμικών Τεχνών»

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσωσαν 3χρονο κοριτσάκι που κατάπιε μπαταρία (BINTEO)

Τα ψέματα που λένε για τις ΜΕΘ – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Δείτε επίσης :