Σαχανάκι με χοιρινά φιλετάκια, πιπεριές και κρεμμύδι

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα                   

400 γρ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λωρίδες,

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά,

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά,

1 κρεμμύδι, 50 ml άσπρο κρασί,

100 ml σάλτσα ντέμι γκλας,

Αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο,

Ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές.

2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε με τη σειρά το κρεμμύδι, τις πιπεριές και στο τέλος το κρέας.

3. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούνε ελαφρώς τα λαχανικά και να ροδίσει το κρέας.

4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντέμι γκλας.

5.Αφήνουμε να τελειώσουν τα υγρά του και το κρεμμύδι.

6. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης