Ζυμαρικά Spetcle με τυρί και σχοινόπρασο

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

250 γρ. ζυμαρικά Spetcle,
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
100 ml. ζωμό κοτόπουλου,
50 ml. κρέμα γάλακτος,
3 κουτ. σούπας τυρί έμενταλ τριμμένο,
Αλάτι, πιπέρι,
Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και τα στραγγίζουμε.
2.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα.
3.Ρίχνουμε το ζωμό κότας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι.
4.Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το έμενταλ και ανακατεύουμε.
5.Όταν λιώσει το τυρί τα ζυμαρικά είναι έτοιμα.
6.Τοποθετούμε στο πιάτο και σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης