Παρφέ ρυζόγαλο με μπισκότα κανέλας

Παρφέ ρυζόγαλο με μπισκότα κανέλας

ΥΛΙΚΑ για τα μπισκότα κανέλας
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ. μπέικιν πάουντερ
8 γρ. κανέλα σε σκόνη
120 γρ. βούτυρο
90 γρ. Ζάχαρη
120 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
6 γρ.αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ αφού ρίξουμε στη συνέχεια τις βανίλιες, το αλάτι και το αυγό.

2. Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη κανέλα και τα ανακατεύουμε όλα καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που χτυπάμε στο μίξερ.

3. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

ΥΛΙΚΑ για το παρφέ ρυζόγαλο
100 γρ ρύζι καρολίνα
150 γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
2 ξύλα κανέλας
2 βρέσκες βανίλιες
2 φύλλα ζελατίνης
1 λίτρο κρέμα γάλακτος φυτική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ρύζι, τη ζάχαρη, τη κανέλα και τις βανίλιες να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Ανακα-τεύουμε πολύ καλά και συνέχεια.

2. Όταν βράσει το ρύζι, μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε λίγο νερό και τις ρίχνουμε στο ρυζόγαλο.

3. Απλώνουμε το ρυζόγαλο σε ένα ταψί μέχρι να κρυώσει. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και αφού κρυώσει το ρύζι αναμιγνύουμε με αυτό τη σαντιγί σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Σερβίρουμε τοποθετώντας εναλλάξ τα μπισκότα με το παρφέ ρυζόγαλο. Προαιρετικά περιχύνουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης