Παντζαρόσουπα με κατίκι Δομοκού

Παντζαρόσουπα με κατίκι Δομοκού

Υλικά για 2 άτομα
200γρ. παντζάρια
50γρ. κρεμμύδια
10γρ. σκόρδο
400γρ. ζωμός λαχανικών
30γρ. ξίδι
50γρ κατίκι Δομοκού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1.Ψήνουμε τα παντζάρια στο φούρνο για 40 λεπτά.

2.Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψητά παντζάρια και σβήνουμε με ξίδι. Βάζουμε το ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.

3.Λιώνουμε την σούπα μας με μπλέντερ χειρός και την περνάμε από σήτα.

4.Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και το κατίκι Δομοκού.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης