ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Μαγειρική

Για τηγάνι
Υλικά για 30 τεμάχια:

200 γρ. αμυγδαλόψιχα
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 φακελάκι βανίλια βούτυρο
Εκτέλεση: Λιώνετε σε τηγάνι τη ζάχαρη με την βανίλια και το νερό.

Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας το συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, με προσοχή να μην καούν, ώσπου να εξατμισθεί το νερό και να κολλήσει η ζάχαρη στα αμύγδαλα και τ’ αφήνετε ώσπου να γυαλίσουν.

Αλείφετε ένα ρηχό ταψί ή μία λαμαρίνα με βούτυρο και τα αδειάζεται εκεί για να κρυώσουν.

Δείτε επίσης:
Συστατικά 180 γρ. µαύρη σοκολάτα περιεκτικότητας 58-60% κακάο, ψιλοκοµµένη, 150 γρ. (2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
Υλικά: 1 φλ. μαυρομάτικα 1 φλ. φασόλια άσπρα μέτρια 2 φλ. έγχρωμοι γίγαντες Καστοριάς ή
Υλικά: ½ φλιτζάνι βούτυρο ¾ φλιτζάνι ζάχαρη 2 αβγά 1 φλιτζάνι μπύρα άρωμα βανίλιας 1½
Πασχαλινό Τσουρέκι ΥΛΙΚΑ 2 κιλά αλεύρι ολικής αλέσεως 3 φακελάκια ξερή μαγιά 6 αυγά 2
Νηστεία κανείς ; Αν είναι κάτι που θυμάμαι έντονα από τα αγαπημένα (όταν ενηλικιωθείς τα
PASTER EVOLUTION: Εβδομάδα Διατροφής & Διαιτολογίας Ο Τομέας Διατροφής & Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ στο
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα