Επίσκεψη στην Αρμενική Κοινότητα πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Σύνθια – Ροδάνθη Σάπικα.

Ελλάδα Κυρίως θέματα Πολιτική

Επίσκεψη στην Αρμενική Κοινότητα: Όσα μαθαίνουμε με το συναίσθημα δεν τα ξεχνάμε

Τα γραφεία της Αρμενικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Σύνθια – Ροδάνθη Σάπικα.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Αρτούρ Αμπραχαμιάν, τα μέλη της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Γκαραμπετ Ναντιάν και Ντικράν Μπλετζιάν, καθώς και τον καταξιωμένο μουσικό Χρίστο Γαλιλαία, συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, αλλά και ζητήματα που αφορούν την κοινότητα.

Τα μέλη της διοίκησης μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες, τη διαδικασία ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία, αλλά και τη γραφειοκρατία που συναντούν.

Παρουσίασαν τις δράσεις τους, ενώ αναφέρθηκαν και στην αυξημένη φορολογία που έχουν υποστεί, τα τελευταία χρόνια, τα σωματεία. «Αυτό δε μας επιτρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις δράσεις μας», τόνισε ο πρόεδρος κ. Αμπραχαμιάν.

Ο κ. Χρίστος Γαλιλαίας μίλησε για τον πολιτισμό των Αρμενίων και για τον τρόπο με τον οποίο αυτός πλέον διδάσκεται στη νέα γενιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η λειτουργία του σχολείου της Αρμενικής Κοινότητας, αλλά και η επαναλειτουργία της κατασκήνωσής της, η οποία συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην εκμάθηση της γλώσσας και του πολιτισμού της Αρμενίας. «Στόχος μας είναι στην κατασκήνωση να φιλοξενούνται παιδιά και από το εξωτερικό», συμπλήρωσαν οι κ.κ. Ναντιάν και Μπλετζιάν.

Η κ. Σύνθια Σάπικα μίλησε για την πολυσχιδή και μακρόχρονη δράση της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «αποτελεί σημαντικό ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας». Αναφερόμενη στο θέμα των οικονομικών μεταναστών και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από εθελοντικές δράσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει, είπε ότι η κοινωνία μας πλέον ευαισθητοποιείται γύρω από αυτό το θέμα, επισημαίνοντας ότι «Όσα μαθαίνουμε με το συναίσθημα δεν τα ξεχνάμε».

Αναφερόμενη στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, συμφώνησε ότι η υψηλή φορολογία των σωματείων και των κοινοτήτων αποτελεί τροχοπέδη στις νέες υπηρεσίες που θέλουν να προσφέρουν στα μέλη τους.