Φιλέτο τσιπούρας με μαγειρεμένη χωριάτικη

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

Υλικά για 1 άτομο
1 μεγάλη τσιπούρα ,
1 ½ ντομάτα ,
½ αγγούρι,
3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) ,
1/4 κρεμμύδι,
½ σκελίδα σκόρδο,
3 ελιές,
50 γρ. τυρί φέτα,
λίγη ρίγανη,
λίγο βασιλικό,
ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι,
1 κλωνάρι δενδρολίβανο,
1 σκελίδα σκόρδο.

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά. Παίρνουμε από τη ντομάτα και το αγγούρι μόνο την κόρα και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά ζαράκια, όπως και τα υπόλοιπα υλικά.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμ-μύδι με το σκόρδο, έπειτα τις πιπεριές, τη ντομάτα, τις ελιές και στο τέλος το αγγούρι με τη φέτα.
3. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε τη φωτιά.
4. Καθαρίζουμε το ψάρι, το φιλετάρουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
5. Το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με τη «χωριάτικη».

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης