Κούλα Γιαννακίδου: Τέλος στον πολιτικό διχασμό με την εγγύηση του ΚΙΝΑΛ

Κυρίως θέματα Πολιτική

Πως επηρέασε το αποτέλεσμα των  ευρωεκλογών τα δύο μεγάλα κόμματα εξηγεί  η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ Κούλα Γιαννακίδου περιγράφοντας το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί  τι συνέβη και η ΝΔ προσπαθεί να εξαργυρώσει  αυτό το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές» επισημαίνει η πρώην γενική γραμματέας Αθλητισμού λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών διαμόρφωσε ένα καινούργιο – και μη αναμενόμενο, τουλάχιστον αναφορικά με την έκτασή του, πολιτικό σκηνικό. Ο λαός αποδοκίμασε εντονότατα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόσθηκε τουλάχιστον κατά την τελευταία 3ετία. Και απ΄ ότι τουλάχιστον δείχνουν τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα, η κυβερνώσα παράταξη δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί το τι πραγματικά συνέβη, καθώς και το τι προοιωνίζεται» αναφέρει η κυρία Γιαννακίδου.

«Η ΝΔ προσπαθεί να εξαργυρώσει και στις εθνικές εκλογές το αποτέλεσμα αυτό, υπάρχουν όμως εντονότατες ανησυχίες και προβληματισμοί κατά πόσο ένα ανάλογο αποτέλεσμα δεν θα οδηγήσει σε αμετροεπείς ενέργειες. Αρχηγοκεντρικοί πολιτικοί σχηματισμοί, οι οποίοι ιδιαίτερα κατά την τελευταία τετραετία έκαναν μεγάλο “ντόρο” εξαφανίζονται και νέες – αδοκίμαστες – συνθέσεις επιχειρούν να καλύψουν αυτό το “κάπως περίεργο” κενό»  συμπληρώνει η υποψήφια βουλευτής Θεσσαλονίκης και επισημαίνει τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το ΚΙΝΑΛ.

«Σε αυτή δε την συγκυρία η μεγάλη προοδευτική και σοσιαλιστική παράταξη , αυτή που διαχρονικά θεμελίωσε και ανέπτυξε το κοινωνικό κράτος, το ΚΙΝΑΛ.-ΠΑΣΟΚ, αυτή η ιδεολογία που προσέφερε τα μέγιστα στην πατρίδα, που ήταν το σωσίβιο σωτηρίας της κατά την παγκόσμια κρίση (που εμφανίσθηκε πριν 12 χρόνια), που λοιδορήθηκε από πολλούς –  και που αναμφισβήτητα έκανε και μεγάλα λάθη, καλείται να σηκώσει –για μια ακόμη φορά- ένα ιστορικό βάρος , πιθανόν και το μεγαλύτερο. Να είναι το βαρόμετρο, η εγγύηση, ο εξισορροπητικός μηχανισμός, η δικλείδα ασφαλείας, ότι ο πολιτικός διχασμός που δημιουργείται το τελευταίο διάστημα δεν θα συνεχιστεί. Ότι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφαλείς, ότι θα επικρατήσει, τελικά, η κανονικότητα, ότι η προσδοκώμενη ανάπτυξη και η φυγή από το τέλμα όχι μόνο δεν θα φαλκιδεύσουν τα όποια κοινωνικά δικαιώματα έχουν αντέξει, αλλά προοδευτικά θα επεκταθούν προς ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και προς την επανάκαμψη της μεσαίας τάξης» τονίζει.

«Όποιος ενσκήψει και μελετήσει το “Σχέδιο Ελλάδα” που ήδη έχει κατατεθεί στο κοινοβούλιο από την παράταξή μας, θα διαπιστώσει εύκολα ότι “δεν υιοθετούμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” – ούτε “υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια”. Άλλοι τα έχουν αναγάγει σε ψευδεπίγραφη επιστήμη. Άλλοι μετέφεραν στην πολιτική κονίστρα την μεταγραφολογία του ποδοσφαίρου και της καλαθόσφαιρας, ενίοτε και αργυρώνητη. Η δική μας, διαχρονικά μεγάλη παράταξη, επιθυμεί, με την στήριξη όλων των Ελλήνων, να χτίσουμε , με γνώση, εμπειρία και αποφασιστικότητα, την Ελλάδα της παραγωγής, των ίσων ευκαιριών , της κοινωνικής αλληλεγγύης , της επιστήμης , της ισονομίας» επισημαίνει η υποψήφια βουλευτής Κούλα Γιαννακίδου

Τέλος,  καλεί τους πολίτες να συστρατευτούν λέγοντας ότι: «Στην προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να απουσιάσει κανένας πολίτης και ιδιαίτερα οι δημοκρατικοί. Το μέλλον της χώρας πρέπει να περιφρουρηθεί. Η χώρα δεν πρέπει να δηλώνει απούσα από τα μεγάλα γεγονότα που αναμένεται να συμβούν, ούτε να είναι στην ουρά αυτών. Οι νέοι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι γυναίκες πρέπει να είναι μπροστάρηδες. Οι νέοι συμβολίζουν την ελπίδα, την αγωνιστικότητα, την αναζήτηση της εξέλιξης. Οι γυναίκες σηματοδοτούν την ηρεμία, την συναίνεση, την διαλλακτικότητα, την επιμονή. Με τις επιμέρους ιδιότητες της μητέρας, της συζύγου, της επιστήμονος, του ανοικτού μυαλού στις κοινωνικές ευαισθησίες πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο όλων των  προσπαθειών και εγχειρημάτων. Η αδιάλειπτη και ανιδιοτελής παρουσία μου στο σύνολο των κοινωνικών, πολιτικών, εργασιακών, πολιτιστικών, αθλητικών αγώνων , εκτιμώ ότι μου δίνει το δικαίωμα να ζητήσω την στήριξη και την ψήφο σας. Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας έντιμα, δυναμικά και αποτελεσματικά» .