Οι θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. – Α.Κ.Κ.ΕΛ. ΓΙΑ: ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ελλάδα Κυρίως θέματα Πολιτική

Οι θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. – Α.Κ.Κ.ΕΛ. ΓΙΑ: ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. – Α.Κ.Κ.ΕΛ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία που είναι ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της χώρας, δεν λύνει το πρόβλημα αλλά αντίθετα κινδυνεύει να το μεταλλάξει σε θρυαλλίδα για όλα τα Βαλκάνια.
Από την πρώτη στιγμή το Ε.ΠΑ.Μ. στάθηκε απέναντι σε αυτή την συμφωνία για τους εξής λόγους:

 Καταρχήν δεν αναγνωρίζουμε στα βόρεια σύνορα μας κανένα υβριδικό κρατίδιο που περιέχει τον όρο Μακεδονία.

 Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία κρατιδίων που δημιουργούνται από την διάλυση κυρίαρχων και ανεξάρτητων κρατών (Γιουγκοσλαβία).

 Με τη συνθήκη των Πρεσπών επανακαθορίζεται η συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913, που καθόρισε τα σύνορα στην περιοχή των Βαλκανίων (Βαλκανική Συνεννόηση).

 Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε συμφωνία προέρχεται από ξένα κέντρα, όπως την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή.

 Είναι αδιανόητο να υπάρχει διεπιστημονική επιτροπή Ελλάδας – Σκοπίων, που θα καθορίσει ποια μνημεία ανήκουν στην Ελληνική ή στην Σκοπιανή πλευρά ή τι θα διδάσκεται στα σχολεία.

 Η συνθήκη των Πρεσπών καταπατά το Διεθνές, αλλά και το Εθνικό Δίκαιο. Πρέπει να ακυρωθεί άμεσα, προκειμένου να μην ζήσουμε νέα εθνική τραγωδία.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. – Α.Κ.Κ.ΕΛ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 Είμαστε ενάντια στην μετανάστευση, αλλά όχι στον μετανάστη. Ο μετανάστης στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτελεί θύμα, όπως και ο πρόσφυγας.

 Είμαστε ενάντια στην λογική των ανοιχτών συνόρων. Ανοιχτά σύνορα θέλουν οι αγορές, οι ιμπεριαλιστές και οι ΜΚΟ. Τα σύνορα της χώρας πρέπει να είναι ελεγχόμενα από τις εθνικές αρχές και όχι από την FRONTEX και το ΝΑΤΟ.

 Τα HOT SPOT πρέπει να κλείσουν άμεσα. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τριτοκοσμικές. Πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα πρόληψης και περίθαλψης και στο συντομότερο χρονικό διάστημα ο πρόσφυγας και ο μετανάστης να παίρνει τα κατάλληλα έγγραφα και να προωθηθεί όπου θέλει.

 Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας που θέλει την χώρα μας ως αποθήκη ψυχών και εγκλωβισμού γενικότερα. Πρέπει να καταργηθεί και το Δουβλίνο II.

 Στην περίπτωση που κάποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα πρέπει να ταυτοποιείται, να παρέχεται φροντίδα εφόσον χρειάζεται (ειδικά σε μικρά παιδιά και γυναίκες). Σκοπός είναι να αντληθούν στοιχεία για το κύκλωμα λαθρομετανάστευσης και δουλεμπορίας. Σ αυτό το κύκλωμα υπάρχουν και Έλληνες και Τούρκοι που πρέπει να οδηγούνται στη φυλακή.

 Πρέπει να παρθούν μέτρα διοικητικά και οικονομικά προς το κράτος – δουλέμπορος που είναι η Τουρκία. Αυτό θα κόψει σε μεγάλο βαθμό την μεταναστευτική ροή.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. – Α.Κ.Κ.ΕΛ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα θα έπρεπε να αποτελεί κανονικά το νούμερο ένα θέμα. Χωρίς νέους, χωρίς γεννήσεις δεν υπάρχει προοπτική και μέλλον σε αυτήν τη χώρα. Από την απαρχή των μνημονίων συντελείται ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ στην πατρίδα μας. Υπάρχει φυσική μείωση του πληθυσμού άνω των 350.000 τα τελευταία 10 χρόνια.

Για εμάς το θέμα είναι κορυφαίο και γι’ αυτό υπάρχει και η στήριξη του Προέδρου και μελών της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) στο ψηφοδέλτιο αυτό.
Τα άμεσα μέτρα εφαρμογής που προτείνουμε προκειμένου να αναχαιτιστεί η ραγδαία μείωση του πληθυσμού είναι τα εξής:

 Παροχή εφάπαξ 5.000 ευρώ για κάθε οικογένεια που ζει κάτω από όριο της φτώχειας.

 Παροχή σε όλες τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα, από 0 έως 18 ετών, μηνιαίου επιδόματος 300 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

 Απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος κάθε οικογένειας που έχει περισσότερα από 2 παιδιά.

Παράλληλα η οικογένεια θα ενισχυθεί και με επιπλέον μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, όπως:

 Τη θεμελίωση ενός αληθινά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας και παιδείας, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σύμφωνα με τις ανάγκες τους και ανεξάρτητα της οικονομικής τους επιφάνειας.