Η θεραπεία του καρκίνου με Rozlytrek με 17.050 $ το μήνα από την Roche

Κόσμος Κυρίως θέματα Υγεία

Rozlytrek vs Vitrakvi
Η θεραπεία του καρκίνου με Rozlytrek μόνο 17.050 $ το μήνα από την Roche, χαμηλότερη από τον αντίπαλο Vitrakvi της Bayer AG/ Eli Lilly/Co

Η Roche Holding AG τιμολογεί την θεραπεία του καρκίνου, Rozlytrek, σε περίπου 17.050 δολάρια το μήνα, σχεδόν το ήμισυ της μηνιαίας τιμής ανταγωνιστικού φαρμάκου από την Bayer AG και την Eli Lilly και Co που εγκρίθηκε πέρυσι.
Το φάρμακο της Roche και οι όγκοι στόχου του Vitervius Bayer / Lilly με σπάνιες γενετικές ανωμαλίες που ονομάζονται συντήξεις NTRK, ανεξάρτητα από το πού στο σώμα άρχισε η ασθένεια.
Το Vitrakvi, που αναπτύχθηκε από την Bayer και την Loxo Oncology της Lilly, κέρδισε την έγκριση τον Νοέμβριο και διατίθεται σε 32.800 δολάρια το μήνα.
Ένα φάρμακο ογκολογίας που στοχεύει σε έναν βασικό γενετικό οδηγό του καρκίνου, και όχι σε έναν συγκεκριμένο τύπο όγκου.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα γονίδια NTRK, τα οποία κωδικοποιούν τις πρωτεΐνες TRK, μπορούν να συντηχθούν σε άλλα γονίδια ανώμαλα, οδηγώντας σε σήματα ανάπτυξης που υποστηρίζουν την ανάπτυξη όγκων. Οι συντήξεις NTRK είναι σπάνιες αλλά εμφανίζονται σε καρκίνους που εμφανίζονται σε πολλές περιοχές του σώματος.
Ενώ η τιμή του Rozlytrek έχει “σχεδόν έκπτωση 50%” στην ετικέτα του Vitrakvi, υπάρχουν διαφορές στην ασφάλεια και στην αποτελεσματικότητα των δύο θεραπειών, δήλωσε ο Umer Raffat από την Evercore ISI.

Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν από ασθενείς που έλαβαν Vitrakvi σε κλινικές δοκιμές περιλαμβάνουν κόπωση, ναυτία, βήχα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, ζάλη, έμετο και αυξημένα επίπεδα στο αίμα του ενζύμου AST και ALT στο ήπαρ. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης συνιστάται να παρακολουθούν τις εξετάσεις ήπατος ALT και AST κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα θεραπείας, στη συνέχεια μηνιαίως και όπως υποδεικνύεται κλινικά. Οι γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν δεν πρέπει να λαμβάνουν το Vitrakvi επειδή μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο ή στο νεογέννητο μωρό. Οι ασθενείς θα πρέπει να αναφέρουν σημεία νευρολογικών αντιδράσεων όπως ζάλη.
Ο Raffat επεσήμανε ότι η ένδειξη της Roche είναι ευρύτερη, αλλά δήλωσε ότι η διαφορά στην τιμολόγηση είναι μια “ενδιαφέρουσα ανταγωνιστική δυναμική”.
Το Rozlytrek εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων την Πέμπτη για τη θεραπεία ορισμένων τύπων συμπαγών όγκων, οι οποίοι εμφανίζουν συγχωνεύσεις NTRK.
Το φάρμακο κέρδισε επίσης το νεύμα του FDA για τη θεραπεία ενηλίκων με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC), οι όγκοι των οποίων παρουσιάζουν γενετικές μεταλλάξεις που ονομάζονται συντήξεις ROS1.
Το Rozlytrek κοστίζει περίπου 204.560 δολάρια ετησίως σε ενήλικες ασθενείς με ROS1-θετικό NSCLC και για ενήλικες με θετικούς στη σύντηξη NTRK στερεούς όγκους, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Παρασκευή.
Περίπου 4.000 ασθενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες και 5.000 στο εξωτερικό παρουσιάζουν όγκους θετικούς στη σύντηξη NTRK κάθε χρόνο, σύμφωνα με σημείωμα Bernstein τον Ιούνιο.

Αναφορά από τη Manojna Maddipatla στο Μπανγκαλόρ.
Επεξεργασία από τους Sriraj Kalluvila και Maju Samuel & Vangelis Xanthakis
Τα πρότυπα μας: Οι Αρχές Thomson Reuters Trust.