Οι ψυχές της Μεσογείου!

Κοινωνία Κόσμος Κυρίως θέματα

Οι ψυχές της Μεσογείου! Σταματήστε να δαιμονοποιείτε τους ανθρώπους!

Το Open Arms χωρίς λιμάνι….
Ο μεγάλος αστέρας του Hollywood Richard Gere ζήτησε από την Ιταλική κυβέρνηση να βοηθήσει τους μετανάστες οι οποίοι έχουν ξεχαστεί σε ισπανικό φιλανθρωπικό σκάφος στη Μεσόγειο.
“Έχουμε τα προβλήματά μας με τους πρόσφυγες που προέρχονται από την Ονδούρα, το Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα, το Μεξικό … Είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που περνάτε εδώ”, είπε ο Richard Gere , κατηγορώντας τους πολιτικούς στην Ιταλία αλλά και στις ΗΠΑ και τους ζήτησε να σταματήσουν να δαιμονοποιούν τους μετανάστες.
“Αυτό πρέπει να σταματήσει παντού σε αυτόν τον πλανήτη τώρα, και αν πούμε να σταματήσει τότε σταματά “, πρόσθεσε.

Ο Σαλβίνι, ο οποίος προχώρησε αυτή την εβδομάδα μέσω αυστηρότερων κυρώσεων σε κοινοβούλια για φιλανθρωπικά πλοία που επιδιώκουν να φέρουν τους μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα στην Ιταλία, απάντησε ταχέως.

“Δεδομένου ότι αυτός ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος εκφράζει την ανησυχία του για τη μοίρα των μεταναστών Open Arm, τον ευχαριστούμε: μπορεί να πάρει πίσω στο Χόλιγουντ, με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλοίο και να τους φιλοξενήσει στις βίλες του. Σας ευχαριστώ Richard! “Είπε σε μια δήλωση.

Το Open Arms είπε ότι είχε διασώσει αρκετούς ανθρώπους το Σάββατο.
Το σκάφος βρισκόταν στη θάλασσα κοντά στη Λαμπεντούζα με 160 άτομα!
Το σκάφος βρίσκεται σε αδράνεια, καθώς η Μάλτα και η Ιταλία απέρριψαν τα αιτήματα για αποβίβαση εκεί.
Αυτή την εβδομάδα, η εκτελεστική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε τα κράτη μέλη να δείξουν αλληλεγγύη και να βρουν λύση για το σκάφος.

Ξανθάκης Ευάγγελος