O σεξουαλικός διακινητής Jeffrey Epstein Νεκρός στο Κελί του!

Κοινωνία Κόσμος Κυρίως θέματα

O σεξουαλικός διακινητής Jeffrey Epstein Νεκρός στο Κελί του!
Ο θάνατος του Epstein διερευνάται από το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο εκατομμυριούχος και ο καταδικασθείς σεξουαλικός δράστης Jeffrey Epstein , που αντιμετωπίζει τεράστιες κατηγορίες για ομοσπονδιακή σωματεμπορία, βρέθηκε νεκρός στο κελί του.
Το FBI προσπαθεί να διαπιστώσει εάν έχει διαπραχθεί ή όχι έγκλημα . Ο γενικός εισαγγελέας William Barr ανακοίνωσε επίσης ότι ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης διεξάγει έρευνα.

Οι αμερικανοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Jeffrey Epstein χρησιμοποίησε τον πλούτο και τη δύναμή του για να κακοποιήσει σεξουαλικά δεκάδες νεαρά κορίτσια εδώ και χρόνια στα σπίτια του, καταβάλλοντάς τους εκατοντάδες δολάρια σε μετρητά για κάθε συνάντηση και εκατοντάδες άλλα αν έφερναν περισσότερα θύματα.
Ο Jeffrey Epstein, 66 ετών, ήταν να τεθεί υπό δίκη τον επόμενο χρόνο με πολλαπλές κατηγορίες διακίνησης και σεξουαλικών βιασμών ανηλίκων και κακοποιήσεων νεαρών κοριτσιών στα σπίτια του στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα.
Το περιστατικό ήρθε πέντε μέρες μετά όταν ο αμερικανός δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου Richard Berman αρνήθηκε ένα αίτημα του πληρεξούσιου του Jeffrey Epstein να απελευθερωθεί με εγγύηση, εν αναμονή της δίκης του.
Ο Δικαστής Richard Berman Berman έλαβε την απόφαση σχετικά με τις αντιρρήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης που είχαν υποστηρίξει ότι ο Jeffrey Epstein ήταν ένας «πειθαρχημένος» εναγόμενος που ήταν πρόθυμος να πληρώσει ένα ομόλογο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς διατύπωσαν αντιρρήσεις, λέγοντας ότι το δικαστήριο “δεν μπορεί να βασιστεί στην αυτοπειθαρχία ενός άνδρα με όρεξη για παιδιά “.
“Είμαι θυμωμένος ότι ο Jeffrey Epstein δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα θύματα του στο δικαστήριο, πρέπει να ζήσουμε με τις ουλές των ενεργειών του για το υπόλοιπο της ζωής μας, ενώ δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ τις συνέπειες των εγκλημάτων που διέπραξε, τον πόνο και το τραύμα που προκάλεσε σε τόσους πολλούς ανθρώπους “, ανέφερε ο Araoz.
Ο θάνατός του ήρθε μια μέρα αφού ένα ομοσπονδιακό δευτεροβάθμιο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη αφαίρεσε περίπου 2.000 σελίδες εγγράφων από μια επίλυση της αστικής δυσφήμισης μεταξύ της Virginia Roberts Giuffre, ενός υποτιθέμενου θύματος του Jeffrey Epstein και της βρετανής Ghislaine Maxwell, ενός μακροπρόθεσμου συνεργάτη του Jeffrey Epstein που λέει ο Giuffre την στρατολόγησε και την έφερε στο σπίτι του Jeffrey Epstein για ένα μασάζ.
Ποιος ήταν τελικά ο Jeffrey Epstein;
Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1953 από γονείς της εργατικής τάξης. Ζούσαν όλοι μαζί σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα του 2ου ορόφου στη λεωφόρο Maple στο νησί Coney της Νέας Υόρκης,.
Πολύ γρήγορα έγινε εκατομμυριούχος και απόκτησε 2 ιδιωτικά νησιά στις Παρθένες Νήσους, ένα αγρόκτημα 100.000 στρεμμάτων στο Νέο Μεξικό και ένα σπίτι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο Palm Beach, σύμφωνα με τα στοιχεία του ενεργητικού που υπέβαλαν οι δικηγόροι υπεράσπισής του σε πρόσφατη ακρόαση για εγγύηση.
Το τέλος του όμως ήταν μοιραίο για τον ίδιο και ίσως και ύποπτο….
Οι κάμερες δεν λειτουργούσαν ενώ η λειτουργία τους είναι 24 ώρες!
Σύμφωνα με τον πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα Renato Mariotti , η υπόθεση εναντίον του Epstein πεθαίνει μαζί του:

Η αυτοκτονία του Jeffrey Epstein τερματίζει την ποινική δίκη εναντίον του, επειδή κανένας άλλος δεν κατηγορήθηκε στο κατηγορητήριο. … [Αυτό] σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει δημόσια δίκη ή άλλη διαδικασία που θα μπορούσε να αποκαλύψει αποδεικτικά στοιχεία της αδικίας του. Τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέγονται μέσω κλήτευσης της μεγάλης κριτικής επιτροπής δεν θα δημοσιοποιηθούν. Είναι ακόμα πιθανό ότι το κοινό θα μάθει πρόσθετα στοιχεία από αστικές υποθέσεις από θύματα κατά της περιουσίας του ή μη ποινικές έρευνες (για παράδειγμα, η έρευνα DOJ OIG).

Ξανθάκης Ευάγγελος