Πάβλοβα με μους μαστίχα

Πάβλοβα με μους μαστίχα

ΥΛΙΚΑ για τους μπεζέδες:
1350 γρ. ζάχαρη
500 γρ. ασπράδια
10 γρ. μαστίχα τριμμένη με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα.

2.Όταν ζεσταθεί και λιώσει η ζάχαρη, βάζετε το μείγμα σε μίξερ και το δουλεύετε με τους συρμάτινους αυγοδάρτες μέχρι να κρυώσει και να αφρατέψει.

3.Όταν κρυώσει και είναι έτοιμο, βάζετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε τους μπεζέδες πάνω σε λαδόκολλα που έχετε ήδη τοποθετήσει σε ένα ταψί.

4.Ψήνετε τους μπεζέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120οC για περίπου 35 λεπτά, ή μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα.

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
150γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουερ
9 κρόκους αυγού
1 πρέζα μαστίχα σε σκόνη
Φλούδα από μισό πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη φλούδα του πορτοκαλιού, το χυμό και τη σκόνη μαστίχας προσέχοντας να μη βράσει.

2.Εν τω μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Αφού τα χτυπήσουμε καλά ρίχνουμε σιγά ζεστό γάλα που το έχουμε περάσει από σουρωτήρι και αφού ανακατέψουμε καλά και ενσωματωθούν όλα τα υλικά ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα όλο το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

3.Το βγάζουμε από τη φωτιά, απλώνουμε σε ένα ταψάκι το μείγμα, προσθέτουμε ένα σελοφάν από πάνω για να μη πιάσει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει.

4.Μπορούμε να το αφρατέψουμε με λίγη σαντιγί (όσο απαλό θέλουμε να το κάνουμε εμείς).

5.Τοποθετούμε τους μπεζέδες, ενδιάμεσα τη κρέμα μαστίχα και το σερβίρουμε μια σάλτσα της αρεσκείας μας πχ. Σοκολάτα ή βανίλια.

 

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης