Η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων – Beauty and fashion for all – Επιμέλεια Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου

Η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μαγική, η διάθεση μας γιορτινή ακόμη κι αν δεν πάμε κάπου αλλού αλλά παραμένουμε στο σπίτι. Λίγο οι οικονομικές δυσκολίες, λίγο ο φόβος του ιού θα κάνουν πολλούς από εμάς να κάνουμε γιορτές στο σπίτι.

Με λίγη φαντασία και έμφαση στην αληθινή επικοινωνία, οι γιορτές στο σπίτι αποτελούν την ιδανική ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθησή μας απέναντί τους, να τους βάλουμε όσο πιο “μέσα” γίνεται στη ζωή της οικογένειας, να τους κάνουμε να αισθανθούν σημαντικοί και αναντικατάστατοι. Αυτή είναι η αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων και των εορτών γενικότερα. Ας δούμε πώς μπορούμε να το πετύχουμε!

Εναλλακτικά δέντρα
Εάν βαρεθήκατε να στολίζετε το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο ή αν απλά θέλετε μια πιο οικονομική λύση, σας έχουμε εναλλακτικούς τρόπους για πολύ μοντέρνα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Βρείτε ένα σχέδιο που σας αρέσει και εκτυπώστε το σε πράσινο ή κόκκινο αυτοκόλλητο. Κολλήστε το στον τοίχο και όλοι θα εντυπωσιαστούν από το δέντρο που δεν πιάνει και καθόλου χώρου πράγμα που το κάνει ιδανικό για μικρά διαμερίσματα.
Τοποθετήστε σκουπόξυλα σε μορφή ελάτου και τυλίξτε τα με μια πράσινη γιρλάντα στην οποία έχετε τοποθετήσει μερικά φωτάκια. Απλή, εύκολη και κομψή εναλλακτική στολισμού!
Θεματικός στολισμός δέντρου
Αν επιλέξετε ένα κλασικό δέντρο, δώστε του ένα θέμα. Μπορεί να είναι παιδικό με πολλά ξύλινα στολίδια, Αμερικάνικο με γλειφιτζούρια και γλυκίσματα, χειμωνιάτικο με λευκές μπάλες ή vintage style. Τολμήστε να στολίσετε το δέντρο σας με εικόνες από τα ταξίδια σας και οικογενειακές στιγμές βάζοντάς τα σε κορνίζα με κόκκινο πασπαρτού. Ακόμα μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα που να ταιριάζει με το σπίτι σας ή έναν πετυχημένο συνδυασμό χρωμάτων, όπως γαλάζιο με λευκό, κόκκινο με λευκό, πράσινο με ασημί.

Μυρωδιές Χριστουγέννων
Simmer Pot με κανέλα, μήλο και πορτοκάλι Θα χρειαστείτε μερικές φλούδες μήλου και πορτοκαλιού, λίγα στικ κανέλας και γαρύφαλλο. Βράστε νερό σε μία κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τις φλούδες και τα μυρωδικά. Βράστε το μείγμα για 4-5 λεπτά και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν, προσθέτοντας νερό κάθε 30 λεπτά. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές μέχρι, τελικά, τα υλικά να «πιουν» τα υγρά τους. Η διακριτική μυρωδιά του θα γεμίσει όλο το σπίτι, ενώ θα παραμείνει στον χώρο για αρκετή ώρα.

Φιόγκοι στο τραπέζι
Χρησιμοποιώντας μία κορδέλα, φτιάξτε ένα φιόγκο που να δένει στην πλάτη της καρέκλας. Προτιμήστε μια κορδέλα σε γιορτινά χρώματα όπως είναι το χρυσό, το κόκκινο, το πράσινο και το λευκό. Για ένα εντυπωσιακό φινίρισμα, στερεώστε πάνω του ένα κλαδί από έλατο ή γκι.

Γεύση χριστουγεννιάτικη Punch με μηλίτη και ρόδι
Το χειμερινό μήλο και το εορταστικό ρόδι θα βάλουν τα Χριστούγεννα στο ποτήρι σας. Δείτε εδώ πώς θα κάνετε το σπίτι σας να μυρίσει γιορτές!
Τι θα χρειαστείτε 45ml μηλίτη + 20ml λικέρ πορτοκαλιού + 15ml φρέσκο χυμό λεμονιού + 30ml χυμό ρόδι + ένα κλωναράκι δεντρολίβανο + ένα ποτήρι σαμπάνιας
Πώς θα το φτιάξετε Γεμίζετε το ποτήρι με πάγο. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάτε καλά. Αδειάζετε τον πάγο από το ποτήρι και στη συνέχεια σουρώνετε το περιεχόμενο του σέικερ σε αυτό. Γαρνίρετε με το δεντρολίβανο και σερβίρετε.

Χριστουγεννιάτικος μαραθώνιος ταινιών
Αν θέλετε να περάσετε ήσυχα και ήρεμα Χριστούγεννα, μπορείτε να αφιερώσετε την ημέρα σε ένα Χριστουγεννιάτικο μαραθώνιο ταινιών.
Καθίστε άνετα στον καναπέ σας, ετοιμάστε μερικά γευστικά σνακ και ποτάκια, και παρακολουθήστε τη μια ταινία μετά την άλλη. Αν μάλιστα έχετε και τζάκι σπίτι σας, μπορείτε να ανάψετε μια ωραία φωτιά και να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Καθήστε και απολαύστε την ημέρα σας μαζί.

Όσο για εμάς, ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα, με αγάπη, χαρά, υγεία και καλή Πρωτοχρονιά!

Διαβάστε επίσης :

Πως να μυρίζει το σπίτι Χριστούγεννα – Beauty and fashion for all – Επιμέλεια Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου

Παιδικά Χριστούγεννα…. Τα “δικά μας” Χριστούγεννα! – Mary’s Notes – Άρθρο της Μαίρης Λεριά