Έρχεται η ” Βρωμιά ” στο Θέατρο Τ

Ελλάδα Πολιτισμός


Το θεατρικό έργο του Ρόμπερτ Σνάιντερ ” Η Βρωμιά” κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στο Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου .
” Η Βρωμιά ” γράφτηκε το 1991 , όταν οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών ήταν σε έξαρση . Το έργο αναφέρεται σ’ έναν κόσμο όπου η ευαισθησία έχει αντικατασταθεί με τη σκληρότητα, η αγάπη με το μίσος και ο σεβασμός με την ασέβεια . Τότε έρχεται ο Σαντ. Ένας Άραβας μετανάστης αντιμέτωπος με τις προκαταλήψεις, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τα στερεότυπα, τον φόβο της κοινωνίας, αλλά και τον δικό του φόβο απέναντι στο άγνωστο και το διαφορετικό. Τον φόβο που δημιουργεί βία και σιωπή. Τον φόβο που σε κάνει να σωπαίνεις, να μη μιλάς, να μην επικοινωνείς. Τον φόβο που σε λερώνει, σε απομονώνει, σε παραλύει. Και μένεις μόνος. «Βρώμικος». Ο Σαντ μας υπενθυμίζει το αυτονόητο. Ότι είναι η μητέρα σου, ο αδερφός σου, είσαι εσύ, είμαι εγώ. Ο Σαντ είμαστε εν δυνάμει όλοι σε μια κοινωνία που δεν κοινωνεί.


Την μετάφραση της ” Βρωμιάς ” έχει αναλάβει η Κοραλία Σωτηριάδου και τη σκηνοθεσία η Μαίρη Ανδρέου , ενώ το ρόλο του Σαντ θα υποδυθεί ο Σπύρος Σαραφιανός .
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30 στο Θέατρο Τ .
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι : Κανονικό : 10 €, Φοιτητών , ανέργων , ΑΜΕΑ , ομαδικά : 8 € .
Τέλος , οι θεατές της παράστασης θα μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα από το θέατρο Τ με την επίδειξη του εισιτηρίου τους και με 3€ .

Τσόχατζη Μαργαρίτα

Δείτε επίσης:
Ανοίγει την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 η 11η Zootechnia που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό
Ανοίγουν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 οι εκθέσεις Infacoma & Aquatherm Athens που θα πραγματοποιηθούν
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων καλεί όλους τους Ποντίους
ODEON κινηματογραφική πρόταση
Προγράμματα Ποδηλασίας Βουνού και Περιπατητικών / Πολιτιστικών Περιηγήσεων παρουσιάσθηκαν από τις «Πόλεις του Μεγαλέξανδρου» κατά
«Υποθέτω ότι η κυρία Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ αλλά δεν το ξέρω»
Κοινοποιήστε το άρθρο:
Ρούχα και φορέματα