Ξεκαθαρίσματα μιας ντουλάπας…. – Mary’s Notes – Άρθρο της Μαίρης Λεριά

Κάθε Οκτώβρη η ίδια ακριβώς ιστορία! Μάζεψε καλοκαιρινά, κατέβασε χειμερινά. Αχ! Τυχεροί όλοι όσοι διαθέτουν αυτά τα <υπερπαραγωγής> δωμάτια – ντουλάπες. Όλα συγκεντρωμένα χωρίς πιέσεις και ανέβα – κατέβα σε ντουλάπες ή πατάρια. Θέλεις καλοκαιρινά; Φοράς καλοκαιρινά.
Χρειάζεσαι χειμερινά; Φοράς χειμερινά! So simple! Ούτε κούραση, ούτε άγχος. Όποτε σε βολεύει, έχεις διάθεση ή το επιτρέπουν οι συνθήκες μπαίνεις στη διαδικασία ξεκαθαρίσματος και υποκειμενικά (αλλά κυρίως χαλαρά) αποφασίζεις τι θα κρατήσεις και τι όχι! Αν και τώρα που το καλοσκέφτομαι το ξεκαθάρισμα, ως καθ΄ αυτό, αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση είτε αφορά στην περίπτωση ανέβασε – κατέβασε, είτε αφορά στην περίπτωση που διαθέτεις ντουλάπα – δωμάτιο.

Ε! λοιπόν! Λατρεύω τα ξεκαθαρίσματα σε κάθε τους εκδοχή. Είτε πρόκειται για το αντικειμενικό, το πρακτικό ξεκαθάρισμα άχρηστων αντικειμένων από ένα χώρο, προσωπικό ή επαγγελματικό, είτε αφορά στο ξεκαθάρισμα της προσωπικής/επαγγελματικής σου ζωής. Και αν αναρωτιέσαι για το πως γίνεται το δεύτερο, θα σου απαντήσω ως εξής. Με την απλή απομάκρυνση άχρηστων ανθρώπων από την ζωή σου. Τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο. Κυρίως όμως τόσο εποικοδομητικό, όπως αποδεικνύεται, για την ψυχική σου υγεία.
Η δεύτερη εκδοχή ξεκαθαρίσματος έρχεται σε ένα από τα επόμενα άρθρα. Υπόσχεση και δέσμευση! Προς το παρόν εκκρεμεί και επείγει το ξεκαθάρισμα ντουλάπας. Επίκαιρο όσο ποτέ. Αν δεν ξεκαθαρίσεις ντουλάπα τώρα, πότε θα το κάνεις; Απλά λοιπόν και βατά tips για γρήγορο και εύκολο ξεκαθάρισμα τα οποία σκοπεύω να μοιραστώ μαζί σου.

Ειδική δεν είμαι αλλά σίγουρα είμαι παθούσα. Όχι δηλαδή ότι έμαθα και δεν κάνω τα ίδια λάθη κάθε σεζόν, αλλά, ούσα αισιόδοξη, ευελπιστώ ότι με το να τα γράφω και να τα μοιράζομαι μαζί σου, όλο και κάτι θα τηρήσω. Και τα λέω σε σένα να τα ακούω εγώ δηλαδή. Άντε να ξεκινήσουμε ως επίδοξοι προπονητές στυλ (style coach κατά την καθομιλουμένη).

Βήμα πρώτο λοιπόν.
Καταρχάς αδειάζεις ντουλάπες ή ντουλάπα. Καθαρίζεις σχολαστικά (εδώ φαίνεται η καλή νοικοκυρά) και απομακρύνεις αντικείμενα ξεχασμένα και παρατεταμένα. Επιτέλους βρίσκεις το χαμένο κασκόλ σου και πολλά μονά καλτσάκια. Είμαι σίγουρη ότι κάπου υπάρχει ένας πλανήτης για όλες αυτές τις μονές κάλτσες που έχουν χάσει το ταίρι τους κατά την διαδικασία της μπουγάδας.
Βήμα δεύτερο.
Μαζεύεις Καλοκαιρινά-Ανοιξιάτικα όσο πιο γρήγορα μπορείς. Χωρίς καθυστερήσεις και με συνοπτικές διαδικασίες. Το ξεκαθάρισμα αυτών θα το κάνεις τον Μάιο. Σου το λέω και το πιστεύω. Τώρα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας που μεταφράζεται στο ότι τώρα είναι η ώρα των χειμερινών.
Βήμα τρίτον.
Ξεκινάς επιτέλους το περίφημο ξεκαθάρισμα με αυτά τα ρούχα που φοράς και κυρίως (δώσε βάση) χωράς. Διότι πάντα, αγαπημένη, θα υπάρχουν ρούχα που θα τα κρατάμε ενώ δεν τα φοράμε ,για να τα φορέσουμε όταν και αν αδυνατίσουμε. Οκ! Πρόκειται περί παγίδας. Το έχουμε καταλάβει παιδιά, τόσα χρόνια τώρα! Αυτό που 99% συμβαίνει και ισχύει είναι ότι δεν θα αδυνατίσεις και θα καταλήξεις να κρατάς αποθηκευμένα τα συγκεκριμένα (μακριά από το νούμερο σου) ρούχα για χρόνια και χρόνια. Ιts a dirty job but somebody has to do it! Ξεκινά λοιπόν τώρα και απομάκρυνε όλη την κούτα με τα ρούχα που δεν είναι στο νούμερό σου. Χάρισέ τα . Σε κάποια ΜΚΟ, στην ενορία σου ή σε κάποια πιο αδύνατη από εσένα φίλη…Ουπς!. Αυτό πονάει Ξέρω….Εύκολο να το λες, θα μου πεις, αλλά δύσκολο να το κάνεις πράξη. Το έχω καταφέρει εν μέρη. Πάντα κάτι κρατάω για να το φορέσω όταν και αν αδυνατίσω. Κάποιες φορές έχει συμβεί, κάποιες όχι.
Βήμα τέταρτο.
Τακτοποίησε τα ρούχα σου χρωματικά και χρησιμοποιώντας ίδιες κρεμάστρες. Αυτό αφενός ξεκουράζει αισθητικά και αφετέρου αποδεικνύεται εύκολο στο να βρεις ότι χρειάζεσαι.
Βήμα πέμπτο και τελευταίο.
Σετάρισε κάποια ρούχα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για ν έχεις έτοιμες λύσεις ανά πάσα στιγμή στη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό το τελευταίο το πραγματοποιώ τα τελευταία χρόνια και αποδίδει.
Αυτά είχα να σου πω και να μοιραστώ μαζί σου περί ξεκαθαρίσματος ντουλάπας. Της δικής μου
Γιατί ο καθένας…στη ντουλάπα του.
Καλό ξεκαθάρισμα!

Διαβάστε επίσης:

Καθημερινές ιστορίες ενός Οκτώβρη – Mary’s Notes – Άρθρο της Μαίρης Λεριά