Το ταλέντο του < να χαλαρώνεις >.

Mary's Notes Απόψεις Διάφορα Κυρίως θέματα

Το ταλέντο του < να χαλαρώνεις >.

Και όμως ναι!Πραγματικά πρόκειται για ταλέντο τελικά .Να μπορείς να χαλαρώνεις. Να απολαμβάνεις. Να ρεμβάζεις. Να αντιλαμβάνεσαι τη μαγεία των στιγμών μέσα από το χρόνο.Να προσδιορίζεις το χρόνο στην ρεαλιστική του διάσταση .Να χαλαρώνεις χωρίς να απασχολείται το μυαλό σου , η σκέψη σου ή το σώμα σου.Ε .λοιπόν αν κάποιος μου έλεγε πριν από 10 χρόνια ότι θα ερχόταν η ώρα που θα απολάμβανα χαλαρές στιγμές στη παραλία,σε ένα καφέ ή στον καναπέ του σπιτιού μου χωρίς να κάνω τίποτα απολύτως….. θα γελούσα. Αρχικά βέβαια θα τον είχα στραβοκοιτάξει και πιο πριν θα είχα εκνευριστεί.Μετά ίσως γελούσα.Βέβαια δεν θεωρώ ότι ανήκω στη κατηγορία του μέσου ανθρώπου ως προς τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου.Και εδώ δεν υπάρχει θέμα διαχωρισμού φύλου.Αν δημιουργώ σημαίνει ζω και υπάρχω ( lam alive ένα πράγμα )αυτό δεν αλλάζει ως προς το αρσενικό ή το θηλυκό φύλο. Δεν είμαι το άτομο που θα καθίσει ήσυχα να απολαύσει μια ταινία με το φίλο ή τη φίλη στο καναπέ. Κάτι με πιάνει. Άδεια η ρεπό από τη δουλειά μεταφράζεται σε δουλειές σπιτιού (όχι σφουγγάρισμα ,καθάρισμα ! αυτά είναι τα του μέσου όρου ) .
Θα βάψω τοίχους,θα στοκάρω ,θα τρίψω πόρτες,θα βάψω κάγκελα ( τελευταία αυτό το σπορ μου εξασφάλισε μια πολύ ωραία τενοντίτιδα)θα αλλάξω διακόσμηση κτλ κτλ…
Έτσι ήμουν πάντα αν αυτό αναρωτιέσαι.
Είναι στο dna μου.Στη καλύτερη των περιπτώσεων θα ζωγραφίζω,στο <χαλαρό δηλαδή > στην χειρότερη (διασκεδαστική αλλά και κουραστική μεταφράζεται αυτό) θα αλλάξω τα ντουλάπια της κουζίνας,θα ζωγραφίσω βαζάκια,θα φτιάξω καινούργια ρεσώ,θα ράψω τίποτα κτλ κτλ.Και αν αναρωτιέσαι…. όχι ! Αυτό όλο δεν συμβαίνει γιατί δεν είμαι καλά ψυχολογικά και θέλω να ασχοληθώ με κάτι όπως συνηθίζουν να συστήνουν ψυχολόγοι.Του εναντίον!Είμαι καλά και έτσι διασκεδάζω.Αυτό συνέβαινε ακόμη πιο έντονα στη προηγούμενη δεκαετία. Άγχος για να προλάβω να κάνω όσα περισσότερα μπορώ.Τα τελευταία 5 χρόνια και κυρίως από τότε που η βασική μου ιδιότητα είναι αυτή της μαμάς…..θα σε εκπλήξω αλλά ο ελεύθερος μου χρόνος έχει αποκτήσει άλλη διάσταση και άλλη διαχείριση.Συνεχίζω να μεγαλουργώ βέβαια ως ελαιοχρωματιστής αλλά Να!Πώς να σου το εξηγήσω.?Ό χρόνος μου έγινε πιο πολύτιμος .Απολαμβάνω τις βόλτες μου ,την αγαπημένη μου ταινία τον καφέ με τις φίλες,(το θάψιμο δηλαδή των πρώην συναδέλφων,φίλων και ερωτικών συντρόφων,)χαλαρώνω στη θέα του ηλιοβασιλέματος από το μπαλκόνι μου ( μη φανταστείς τίποτα σπουδαίο βλέπω και κεραίες)χαμογελάω με αστεία πιο εύκολα από ότι πριν και….
Και τώρα πρέπει να σε αφήσω. Έχω κανονίσει μαξιλαροπόλεμο μαζί με τσιμπήματα , ζουλήγματα και κάτι άλλα δικά μας (και μόνο δικά μας ) μαζί με το γιο μου….

Λεριά Μαίρη

Δείτε επίσης:
Ιστορίες Ηλιοθεραπείας.... Την αλήθεια μου θα την πω.Είμαι του καλοκαιριού. Μισώ το χειμώνα. Καλά όχι
Ο μπαμπάς μου και εγώ... Με αφορμή τη γιορτή του μπαμπά,του πατέρα,σκέφτηκα ότι θα ήταν
Ότι με εκνευρίζει.... ΟΚ!Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου ,χμμμ....θα μπορούσα να καλύψω δύο
Νηστεία κανείς ; Αν είναι κάτι που θυμάμαι έντονα από τα αγαπημένα (όταν ενηλικιωθείς τα
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Η PEUGEOT ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ! Η Peugeot το πρώτο εξάμηνο του 2019 ξεπέρασε
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα