Η Δική σου ιστορία – Η ιστορία του Θέμη

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κυρίως θέματα

Ο Θέμης είναι πολύ ωραίος και γυμνασμένος άντρας. Έχει μια εξαιρετικά αρρενωπή εμφάνιση και όλες οι γυναίκες τον κοιτάζουν από όπου κι αν περάσει. Ωστόσο εκείνος δηλώνει δυστυχισμένος μιας και δεν μπορεί να στεριώσει με καμία γυναίκα. Ενώ θέλει να δώσε αγάπη, όπως λέει, αυτές τρέπονται σε άτακτη φυγή όταν αρχίζει να μιλάει. Είναι αστυνομικός και ο ίδιος θεωρεί ότι η δουλειά του τον κάνει άγριο και επιθετικό. Όταν μια γυναίκα του είπε ότι η περίπτωσή του είναι κάτι ανάλογο με τον Κοριολανό, ο Θέμης άρχισε να διηγείται την ιστορία αυτή σε όλους και κάνει φοβερές προσπάθειες να μιλά λιγότερο και όχι απόλυτα κι αυταρχικά. Ακόμη προσπαθεί, από όσο ξέρω!
Αλλά ας δούμε ποιος ήταν ο Κοριολανός. Ο Γάιος Μάρκιος ήταν ρωμαίος στρατηγός, ο οποίες πολλές φορές έσωσε τη Ρώμη από συμφορές και πανωλεθρίες. Ήταν πολύ ανδρείος, η φήμη του διαδόθηκε σε όλη τη χώρα και το όνομά του ενέπνεε δέος και σεβασμό σε όλους. Πήρε το παρατσούκλι του όταν κυρίευσε την Κορίολα, πόλη των Ουόλσκων που ήταν εχθροί της Ρώμης.
Κάποια στιγμή αποφάσισε να αφήσει το πεδίο της μάχης και να ασχοληθεί με την πολιτική. Όσο οι πολίτες γνώριζαν λίγα γι’ αυτόν είχε γίνει θρύλος. Όταν όμως παρουσιάστηκε μπροστά στο λαό να μιλήσει όλο το μεγαλείο, η αίγλη και το μυστήριο εξαφανίστηκαν. Ήταν οργίλος, έβριζε, μιλούσε με αναίδεια, καυχιόταν για τα κατορθώματά του και συκοφαντούσε άλλα άτομα από τα οποία ένιωθε απειλή ή ανασφάλεια. Η ασυμφωνία μεταξύ του ήρωα που είχαν στο μυαλό τους οι πολίτες και της πραγματικότητας απογοήτευσε πολλούς. Όσο μιλούσε ο Κοριολανός, τόσο πιο μισητός γινόταν. Η δικτατορική του συμπεριφορά εξόργισε τόσο τους πολίτες που τον εξόρισαν.
Εκείνος κατέφυγε στους Ουόλσκους παθιασμένος από εκδίκηση. Έγινε αρχηγός τους και τους οδήγησε μέχρι τη Ρώμη απειλώντας ότι θα την καταστρέψει. Οι Ρωμαίοι κατατρομαγμένοι έστειλαν πρεσβείες για συμφιλίωση αλλά ο Κοριολανός ήταν άκαμπτος, μέχρι που πήγε η μάνα του και του είπε να σκοτώσει την ίδια πρώτα, αν είναι να λεηλατήσει την πατρίδα του. Εκείνος λύγισε μπροστά στη μάνα του, έλυσε την πολιορκία και κάποιοι ιστορικοί λένε πως τον σκότωσαν οι Ουόλσκοι γιατί θεώρησαν ότι τους εξαπάτησε ενώ άλλοι λένε πως έζησε κι άλλο, εξόριστος από παντού.
Ο Κοριολανός αν μπορούσε να ελέγξει τα λόγια και τους τρόπους του, σίγουρα θα είχε εκλεγεί και η ιστορία του θα ήταν εντελώς διαφορετική. Το ίδιο και ο Θέμης, αν καταφέρει κάποτε να επιβληθεί στην αυταρχική προσωπικότητά του, σίγουρα θα βρει μια γυναίκα να του εκδηλώσει τον έρωτά της.

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)